Skip to main content

Christopher i kæmpe nedtur

I årevis har Christopher knoklet for et gennembrud i udlandet. Nu er drømmen igen blevet udsat, og det er frustrerende, fortæller sangeren

Christopher fylder 30 år til januar. Han føler, han er gået glip af to vigtige år i karrieren på grund af coronapandemien, der har spændt ben for hans internationale gennembrud.
Christopher fylder 30 år til januar. Han føler, han er gået glip af to vigtige år i karrieren på grund af coronapandemien, der har spændt ben for hans internationale gennembrud.Petra Kleis/Free

Med sine lyse krøller, smittende latter, lyseblå øjne og stribevis af hits har den danske popsanger Christopher også fået udlandets opmærksomhed. Og både i Tyskland og især i Asien har han allerede vundet hjerter og topplaceringer på hitlisterne.

Men de seneste to år har der ikke været meget gang i den udlandskarriere, han har knoklet benhårdt for at løbe i gang. Coronasituationen har nemlig på fæleste vis spændt ben for popstjernen.

- Det har bare været en kæmpe nedtur. Jeg føler jo, at min karriere peaker, men nu har jeg mistet to år i mine 20'ere som artist, som nok ville have været de fedeste i min karriere, fortæller Christopher.

- Jeg kan godt mærke, at jeg ikke skal tænke for meget over, hvad det kunne have været for nogle år, og hvad der kunne have været sket, siger sangeren, der lige nu er aktuel med singlen "If It Weren't For You".

Skabte hul

Da pandemien lukkede verden ned, skabte det for første gang i årevis et hul i den 29-årige sangers kalender, for både Europa-turné, koncerter i Tyskland og en turné i Asien blev udskudt.

Først var det egentlig okay. For samtidig fandt han og hans hustru, Cecilie Haugaard, ud af, at de ventede et barn.

- For at være helt ærlig så tænkte jeg først, at det var første gang i 10 år, at jeg fik lov at hive i bremsen. Cecilie var gravid, og jeg kunne få lov at være derhjemme med hende, siger Christopher.

- Så jeg tænkte, at der nok var en mening med det, og at det nok var meget godt for mig. Selvfølgelig mistede jeg en masse penge, men det måtte jeg jo leve med. Sådan var det for alle, siger sangeren.

Mangler oplevelserne

Det var ikke det, der skar i hjertet.

- Med risiko for at lyde super arrogant så er det ikke det økonomiske, der har været det værste for mig. Jeg har aldrig været specielt drevet af penge, og det er jo rigtig nemt at sidde og sige, når man har dem, siger Christopher.

Det er oplevelserne, der betyder noget for ham.

- At rejse og møde forskellige kulturer og mennesker og stå foran et publikum, der kan alle dine sange - de ting kan man ikke købe for penge, slår han fast.

- Det er de ting, der gør, at jeg føler mig allermest privilegeret, for der får jeg noget, som ingen andre - ud over andre artister - i hele verden får. Og det er jeg bare rigtig ked af at gå glip af, for vi skulle have været så mange fede steder, og det er bare et eventyr, hver gang vi er afsted. Det er det, der er allermest værd. Også på den lange bane.

Slog ham ud

Derfor slog det ham ud, da han for nylig fik beskeden om, at udlandseventyret endnu en gang er udsat.

- Det slag, der kom her for et par uger siden, hvor jeg fik at vide, at det hele var rykket igen for nu fjerde eller femte gang, det slog mig ud. Jeg har glædet mig til de turnéer i to år, siger popstjernen.

- Cecilie (Haugaard, red.) sagde, hun aldrig havde set mig sådan før. Det var bare en mavepuster igen. Og jeg kunne bare ikke overskue det. Jeg var så modløs, siger han.

Heldigvis har han kunnet spille koncerter herhjemme hen over sommeren, men det skærer i hjertet at tænke på, hvordan hans karriere kunne have set ud.

- Det er især det med udlandet, der er virkelig hårdt for mig, for jeg følte virkelig, at jeg havde et momentum lige før corona. Det kørte. Og det kan være svært at skubbe i gang igen, siger han og uddyber:

- Jeg kunne potentielt have avanceret så meget og spillet stadionkoncerter i Korea, og den tanke dræber mig langsomt. Det er virkelig godt, at jeg har haft min familie og kærlighed i mit liv, for det har jeg haft brug for.

Private klip

Netop det handler hans nye single "If It Weren't For You", der udkommer fredag, om.

Den er nemlig en hyldest til dem, der har været der for os under pandemien, og det ses tydeligt i musikvideoen, der udelukkende består af private videoklip som Christopher og hans hustru har optaget.

- Man kan godt have det sådan, "hvis det ikke havde været for dig, så var jeg blevet depressiv og var endt på lykkepiller, for hold op, hvor har det været op ad bakke", siger Christopher.

- Det kan jo både være ens kæreste eller en god ven. For mig er det helt sikkert, at hvis jeg ikke havde haft den base herhjemme i de her mørke perioder, hvor alt har været lukket, så havde jeg ikke kunnet forblive inspireret, siger han.

Inspireret af Noelle

Men inspireret har han været - ikke mindst på grund af datteren Noelle, der kom til verden for seks måneder siden.

- Jeg har ikke bare kunnet stoppe med at skrive og lukke det hele ned. Der er sket så meget i mit liv - jeg er blevet far - og jeg har følt mig utroligt inspireret på en ny måde.

- Jeg har sjældent haft så meget på hjerte, fortæller Christopher, der har sprøjtet hits som "Leap of Faith", "Fall So Hard" og "Good to Goodbye" ud i perioden.

Han har også brugt tiden på noget så eksotisk som at lære tysk. Tre gange om ugen får han intensiv privatundervisning, så han kan forbedre sine chancer for at slå igennem i nabolandet. Han skal også spille sin første hovedrolle i en dansk spillefilm.

Christopher har altid haft det bedst med at have flere bolde i luften og gerne i et højt tempo, fortæller han.

Har ændret noget

Men farrollen har ændret noget. Og selv når verden engang ser normal ud igen, er det ikke sikkert, at han kommer til at leve det liv, han har levet, indtil pandemien ramte.

- Jeg kan jo godt mærke, at så snart der lander et tilbud, så siger jeg ja, for jeg er så sulten efter at spille. Men jeg ved ikke, om jeg nogensinde får lyst til at turnere på samme måde igen, hvis det er uden Cecilie og Noelle, siger han og uddyber:

- Før vi fik Noelle, var der ikke noget, der hev mig hjem. Jeg savnede Cecilie, men det var ikke sådan, at det føltes, som om mit hjerte ville eksplodere, hvis jeg ikke kom hjem. Men sådan har jeg det nu.

- Jeg dør, hvis jeg ikke kommer hjem til hende. Mit hjerte visner. Når jeg har været væk et par dage, føles det som abstinenser. Så det bliver nok noget med, at de rejser mere med, når det kan lade sig gøre, siger Christopher.

"If It Weren't For You" udkommer den 10. september.

Videoen kan ses her

Del din kommentar