Skip to main content

Corona giver kort OL-besøg til kronprinsen

Fra den 19. til den 26. juli 2021 vil kronprinsen være til stede ved De Olympiske Lege i Tokyo for at deltage i den 138. IOC-generalforsamling og overvære åbningsceremonien samt udvalgte danske atleters præstationer

Kronprins Frederik besøger kun kortvarigt OL i Tokyo.
Kronprins Frederik besøger kun kortvarigt OL i Tokyo.(Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

På grund af den snart halvandet år gamle pandemi, bliver kronprins Frederiks tilstedeværelse ved OL i Tokyo en smule amputeret.

Det oplyser kongehuset på sin hjemmeside.

De Olympiske Lege i Tokyo skulle oprindeligt have været afviklet i juli og august 2020, men blev som følge af COVID-19 pandemien udskudt til 2021, hvor de afholdes fra den 23. juli til den 8. august.

"På grund af situationen vedrørende covid-19 vil Kronprinsens tilstedeværelse ved de olympiske lege være kortvarig", skriver kongehuset.

Stopper i IOC

Kronprinsen deltager forud for legene, i sin egenskab af IOC-medlem, i IOC’s 138. generalforsamling, hvor Hans Kongelige Højhed formelt udtræder som aktivt medlem af IOC.

I det omfang de gældende retningslinjer tillader det, vil kronprinsen under legene overvære åbningsceremonien den 23. juli samt de følgende dage frem til den 26. juli være til stede ved udvalgte konkurrencer for at følge de danske atleters præstationer.

Del din kommentar