Skip to main content

Dannebrog færdig i denne omgang

Dronningen fortsætter turen uden Dannebrog

Der er blevet arbejdet ihærdigt, uden held.

Der er blevet arbejdet ihærdigt, uden held.

Foto: Line Fjordside / Forsvaret

For en uge siden satte begge kongeskibet Dannebrogs motorer ud. Forsvaret måtte derfor trække det til Frederikshavn, hvor der siden er blevet arbejdet på at udbedre skaderne.

Nu har skibet været testet på vandet, og dommen er klar: Det kommer ikke til at blive en del af dronningens besøge på Færøerne og Grønland.

Det oplyser Forsvaret lørdag.

Fordi årsagen til havariet endnu ikke er blevet slået fast, skal kongeskibet indtil videre forblive i de indre danske farvande, hvor vejret og vandet er mere roligt end udenfor Skagen.

Her skal skibet, mens det løser sine opgaver, samtidig igennem en række driftstest som gerne skal afsløre årsagen til de tekniske udfordringer.

Dannebrog bliver ikke en del af dronningens tur til Færøerne og Grønland i denne omgang.

Dannebrog bliver ikke en del af dronningens tur til Færøerne og Grønland i denne omgang.

Foto: Line Fjordside / Forsvaret

- Alle involverede har leveret et stort stykke arbejde. Teknikerne har arbejdet uden ophør for at finde årsagen til havariet, udbedre skaderne og efterfølgende teste motorerne, og der er i den forbindelse gennemført et stort analysearbejde. Det er ærgerligt, at skibet ikke kan deltage i hendes majestæt dronningens besøg i Nordatlanten, men sikkerheden har i alle forhold den højeste prioritet, siger kommandør Gorm Bergqvist, der er chef for 1. Eskadre, som Kongeskibet hører under.

Der sigtes nu mod, at Kongeskibet hurtigst muligt indgår i den klassiske opgaveløsning i de danske farvande – samtidigt med at de fortsatte test af skibet gennemføres, oplyser Forsvaret.

Del din kommentar