Dansk verdensmester fylder år

Mountainbike-legenden Annika Langvad, der fredag 22. marts fylder 40 år, er fuldtidstandlæge, men stadig bidt af cykling. Hun har kastet kærligheden på gravel

Udgivet Opdateret

KORT RESUMÈ AF ARTIKLEN

Seksdobbelte verdensmester i mountainbike, Annika Langvad, fylder 40 år den 22. marts og arbejder nu som tandlæge i Hvidovre.

Efter at have indstillet sin professionelle cykelkarriere i 2020, fortsætter Langvad med at cykle meget, samtidig med at hun arbejder fuldtid som tandlæge.

Langvad har været danmarksmester i landevejsløb og enkeltstart og fortsætter med at være aktiv i cykelsporten gennem gravel-løb og som ambassadør for Specialized.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Hun kan drøne gennem kuperet skovterræn hurtigere end de fleste på to hjul, og hun kan hjælpe dig med en rodbehandling.

Den seksdobbelte verdensmester i mountainbike Annika Langvad, der fredag 22. marts fylder 40 år, arbejder i dag som tandlæge.

Tandlæge på fuld tid

Hun uddannede sig sideløbende med sin elitesportskarriere, og efter at hun i 2020 sagde farvel til livet som professionel mountainbikerytter, sagde hun goddag til patienterne i tandlægestolen.

Annika Langvad arbejder fuldtid på en tandlægeklinik i Hvidovre, men cykling fylder stadig en stor del af hendes liv.

Cykler meget

- Jeg cykler stadig rigtig, rigtig meget, men det er svært at sætte præcist omfang på. Jeg var helt klar til at stoppe med konkurrencer, men ikke med at cykle. Så selv om jeg arbejder fuldtid som tandlæge, føler jeg mig stadigvæk som cykelrytter på mange punkter.

- Jeg har aldrig levet meget restriktivt, men nu er der trods alt lidt færre hensyn at tage, for jeg behøver ikke på samme måde skulle være frisk til at cykle dagen efter, siger Annika Langvad.

Danmarksmester i flere løb

Hun er også stadig tilknyttet cykelmærket og cykelholdet Specialized i en ambassadørrolle. Dels er hun mentor for holdets yngre ryttere, dels deltager hun ved en masse events.

I sin aktive karriere kunne Annika Langvad mere end bare at køre på mountainbike. Hun har således været danmarksmester i både landevejsløb og enkeltstart, og hun har kørt flere af de største landevejsløb.

Ikke professionel længere

Efter karrierestoppet har hun kastet en del af cykelkærligheden på gravel, der er lange cykelløb på grusveje, brosten og skovstier.

Selv om hun ikke længere er professionel, blev hun alligevel nummer to ved et World Serie-løb sidste år.

- Jeg er meget fristet af at køre mere gravel, for det er virkelig, virkelig sjovt. Jeg er som en gammel cirkushest, der lugter savsmuld, og samtidig er gravel nyt og spændende.

En alsidig cykelrytter

- Jeg er en meget alsidig cykelrytter. Det er også derfor, jeg ud over at køre mountainbike kunne komme på podiet i klassikere på landevejen, og min alsidighed passer rigtig godt til gravel, siger Annika Langvad.

Hun er forlovet med sin mangeårige partner Thomas Bonne. Parret bor i Nordsjælland.

Powered by Labrador CMS