Dansk verdensstjerne fylder 30 år

Lukas Forchhammer - alias Lukas Graham - kan i dag fejre sin 30 års fødselsdag.

Lukas Graham på bandets adopterede ‘hjemmebane’ – Tønder Festival. (Foto: Torben Christensen/Scanpix)
Lukas Graham på bandets adopterede ‘hjemmebane’ – Tønder Festival. (Foto: Torben Christensen/Scanpix)
Offentliggjort Sidst opdateret

Så går profetien fra Lukas Grahams sang ‘7 Years’ i opfyldelse.

‘Soon we’ll be thirty years old, our songs have been sold’, lyder det fra forsanger Lukas Forchhammer i kæmpehittet – og i dag fylder den danske verdensstjerne såmænd 30 år.

Og vælger den nu 30-årige Lukas at benytte anledningen til at skue lidt i bakspejlet, så kan han på papiret kun være tilfreds. Han og bandet har opnået sjælden dansk succes i udlandet – de har været nomineret til Grammyer og MTV Music Awards og solgt tredobbelt platin – blandt meget andet.

På den personlige front kan Lukas Forchhammer også kalde sig selv far – han og kæresten Marie-Louise Schwartz fik i 2016 datteren Viola, der fylder to år om en uge.

Fra barnestjerne til verdensstjerne

Allerede som helt ung blev Lukas Forchhammer et kendt ansigt i Danmark. I 90’erne var Krummerne-filmene en sand landeplage – og her spillede Lukas såmænd Krummes lillebror Grunk.

Siden var den Christiania-fødte Lukas en del af forskellige musikkonstellationer, blandt andet rapgruppen MFS Eliten, før han i 2011 for alvor brød igennem herhjemme som Lukas Graham.

Det startede med his som ‘Drunk In The Morning’ og ‘Ordinary Things’, der blev landeplager herhjemme.

Mens gruppens første album – der slet og ret hed Lukas Graham – skød bandet helt op i den danske superliga, cementerede opfølgeren pladsen. Det andet album – der også hed Lukas Graham – fejede benene væk under Danmark og blev en rekordsællert.

Dermed lå verden for fødderne af de unge danskere – og den er blevet indtaget.

Kæmpehittet ‘7 Years’ banede vejen for den status, som bandet i dag nyder. En meget omtalt liveoptræden i det amerikanske talkshow ‘Conan’ fik for alvor verdens øjne op for christianitten.

Og nu – med Lukas Forchhammer som 30-årig – har bandet deres 3. album på trapperne:


Powered by Labrador CMS