Skip to main content

Deler sine vildeste minder

På sin første festival valgte den unge musiker at tage hvide sko på. Ikke super smart set i bakspejlet, lyder det fra Basim, som her deler sine festivalminder

Basim vandt det danske melodigrandprix tilbage i 2014 med nummeret "Cliche Love Song. Her optræder han med nummeret i forbindelse med et arrangement til årets Eurovision, som det år blev afholdt i København. (Arkivfoto)
Basim vandt det danske melodigrandprix tilbage i 2014 med nummeret "Cliche Love Song. Her optræder han med nummeret i forbindelse med et arrangement til årets Eurovision, som det år blev afholdt i København. (Arkivfoto)Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Han er hjernen bag dette års soundtrack til realityprogrammet "Paradise Hotel".

"Du gør det godt", som nummeret hedder, går fuldstændig i tråd med den musik, den 28-årige hitmager Basim ellers producerer - han skriver nemlig de bedste festsange, når det er vinter og mørkt, og han længes efter sommeren.

Netop sommer og fest trækker ofte store paralleller til de danske festivaler, som igen i år er aflyst.

Derfor ser den unge sangstjerne tilbage på sine mest mindeværdige festivalmomenter:

Hvad er din yndlingsfestival og hvorfor?

- Det er svært, men Smukfest er nok min yndlings. Der er uden tvivl det fedeste backstageområde. Det er vanvittigt med restauranter og god stemning.

- Der er noget over Smukfest, som ikke findes andre steder, siger Basim.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som optrædende på en festival?

- Der er mange! En af mine første festivaloplevelser var på Smukfest.

- Jeg var 16 år og spillede på Rytmehans-scenen. Jeg kan huske, at det var vanvittigt ikke at skulle synge X Factor-sange, men mine egne sange!, siger Basim, som kom på fjerdepladsen i den allerførste udgave af det populære program, som strøg over skærmen i 2008.

Basim fik som ung sit gennembrud i "X Factor", og siden har han levet af at synge og skrive musik. (Arkivfoto)
Basim fik som ung sit gennembrud i "X Factor", og siden har han levet af at synge og skrive musik. (Arkivfoto)Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

- Der var anmeldelser af koncerten, og jeg husker ret tydeligt, at jeg blev sammenlignet med Thomas Helmig i en af dem, lyder det fra Basim.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som gæst på en festival?

- Det var på Roskilde Festival. For et par år siden var det første gang, at jeg var der. Det var så mærkeligt at se den festival i virkeligheden! Jeg har kun set den på fjernsyn, og på bedste Løvernes Konge-facon sagde min far: "Der må du aldrig gå hen".

- Bare det at være dér var et kulturchok! Jeg har aldrig set så mange telte på en gang, fortæller Basim.

Hvad er det mest nyttige, du har haft med på festival?

- Det bedste er et nøglekort til et hotelværelse. Jeg synes, det var fedt at sove på hotel, sidst jeg var på Roskilde Festival.

- Jeg elsker at tage på udflugt og lave bål, men Roskilde Festival er bare next level vildmark.

Hvad er det mest unyttige, du har haft med på festival?

- En kæreste. Ej, nej! Jeg tror, det var, da jeg første gang var på Roskilde Festival, havde jeg hvide sneakers på.

- Det var ret dumt, men man vil gerne se fresh ud. Men det er man så også kun i et kvarter, indtil man kommer på pladsen, hvor de bliver smadret.

Hvad kommer du til at savne mest ved ikke at skulle på festival i år?

- Jeg kommer nok til at savne tilfældige, fulde mennesker, som kommer forbi og giver et kys og siger: "Ej er det dig? Jeg stemte på dig i X Factor".

- Det, jeg oplevede på Roskilde Festival, var, at der er så meget kærlighed. Jeg vil også savne at få nogle livemusikalske oplevelse.

Del din kommentar