Skip to main content

Den sidste dans for kronprinsen

Kronprins Frederik afslutter en æra i sit liv, når han drager til Tokyo og De Olympiske Lege. Arbejdet for IOC er nemlig snart en saga blot

Kronprins Frederik tager til OL for at afslutte et kapitel i livet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Kronprins Frederik tager til OL for at afslutte et kapitel i livet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)Mads Claus Rasmussen

For kronprins Frederik bliver De Olympiske Lege i Tokyo en særlig omgang. 

De Olympiske Lege har på mange måder været definerende for kronprins Frederiks liv. 

Det var her, at han første gang lærte kronprinsesse Mary at kende, men det har også været et hverv for kronprinsen, der har repræsenteret IOC i en årrække.

Kronprinsen blev medlem af IOC tilbage i 2009 og det var oprindeligt kronprinsens tanke at udtræde af IOC efter De Olympiske Lege i Tokyo 2020. Men på grund af COVID-19-pandemien blev legene udsat til denne sommer

- Det har været et stort privilegie for mig at være med til at udbrede de olympiske idealer gennem snart 12 år. Særligt har jeg brændt for at få både unge og ældre op af stolen og i gang med et liv med sport og bevægelse. Mit arbejde i IOC inspirerede mig blandt andet til at etablere Royal Run, som jeg er meget stolt af. Selvom min tid som aktivt IOC-medlem slutter i Tokyo, så vil jeg fortsat bære de olympiske værdier videre i mit fremtidige virke, lød det fra kronprins Frederik, da han annoncerede sit stop og fortsatte:

- Beslutningen om at udtræde giver mig mulighed for at intensivere mit arbejde med andre vigtige emner, blandt andet i relation til Danmarks position som en af verdens førende nationer inden for den grønne dagsorden, bæredygtighed og innovation.

Sådan er programmet

For kronprinsen er legene i Tokyo også meget anderledes end ellers.

Han skal deltage i den 138. generalforsamling i IOC forud for legene, men hvis retningslinjerne tillader det, så vil kronprins Frederik overvære åbningsceremonien.

Men her slutter programmet ikke for kronprinsen, der ønsker at se de danske atleter i dagene umiddelbart efter legenes åbning.

Her vil kronprinsen ved selvsyn følge de danske atleters præstationer.

Del din kommentar