Derfor opgiver Charles ikke tronen for sin søn
Prins Charles er den prins, der i britisk historie, har ventet længst på at overtage tronen.
I det britiske kongehus findes en del aldersrelaterede rekorder. Dronningen Elizabeth er den længst siddende monark i nyere tid ligesom, at prins Charles er den tronfølger, der har ventet længst på at blive regent.
Og med sine 71 år er der blevet spekuleret i, om prins Charles vil være for gammel til at overtage tronen, når tiden er inde til det. Men det tyder ikke på, at prinsen har tænkt sig at overgive tronen til sin søn prins William, skriver Express.
Artiklen fortsætter efter videoen
Gør som sin mor
Allerede på sin 21-års fødselsdag annoncerede dronning Elizabeth, at hun ville tjene Storbritannien til sin død. Hun har også senere fortalt, at hun ingen intentioner har om at abdicere fra tronen trods flere spekulationer om hendes tilbagetrækken, når hun bliver 95 år, ligesom hendes mand gjorde.
Det har fået eksperter til at mene, at prins Charles vil gøre sin mor kunsten efter, når det er hans tid til at blive kronet som konge. Dermed vil han formentlig ikke abdicere.
Måske kun få år på tronen
Ifølge University College London’s Constitution Unit på the School of Public Policy er den lange ventetid også noget, der spiller ind, når prins Charles overtager tronen.
– Når man har ventet over 60 år som tronfølger, så ville det være naturligt for prins Charles at ville overtage tronen og udøve sine royale pligter, som han har brugt så længe på at forberede sig på, mens han har ventet, lyder det fra University College London’s Constitution Unit.
Dog forudser de også, at prins Charles kunne finde på at være regent i en kort rum tid for så at overdrage tronen til sin søn prins William.
Springer ikke Charles over
Grundet prinsens alder har der også være spekuleret i, om prinsen ville blive sprunget over som regent for dermed at gøre prins William til konge.
Selv om det flere gange i undersøgelser er bevist, at prins William er mere populær blandt folket, så bliver prins Charles formentlig ikke sprunget over på grund af traditionerne i kongehuset.
Det er nødvendigt at opretholde tronfølgen, sådan har det altid været, og derfor bliver det formentlig også ved med at være sådan.