Skip to main content

Det her er min drøm

Skuespiller Ulla Vejby foretrækker de karakteristiske roller som den kyniske elev Else i "Sygeplejeskolen" og den naive stuepige Edith i "Badehotellet"

Skuespiller Ulla Vejby er ud over sin rolle som Else i "Sygeplejeskolen" også kendt for sin rolle som stuepigen Edith i TV 2-serien "Badehotellet".
Skuespiller Ulla Vejby er ud over sin rolle som Else i "Sygeplejeskolen" også kendt for sin rolle som stuepigen Edith i TV 2-serien "Badehotellet".Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Skuespillerinden Ulla Vejby er glad for at være tilbage i rollen som sygeplejeeleven Else Andersen i TV 2's historiske dramaserie "Sygeplejeskolen".

Inden de gik i gang med indspilningen af fjerde sæson, var hele branchen nemlig nedlagt på grund af coronavirus. Og i den tid havde Ulla Vejby svært ved at få tiden til at gå.

- Jeg synes virkelig, at det var nogle hårde måneder. Det gik op for mig, at en opgave er en gave. Men jeg lærte også, at det var en god idé at have flere jern i ilden så at sige, så man ikke pludselig står uden noget at lave som skuespiller, siger hun.

- Jeg begyndte blandt andet at skrive revytekster. Det har jeg længe gerne ville prøve af. Jeg holder nemlig rigtig meget af genren. Og det var vigtigt for mig at holde den professionelle del af min person i gang.

Og på det personlige plan begyndte hun at tage manden og deres to piger på tre og syv år med ud i naturen.

- Under nedlukningen er vi faktisk blevet ret vilde med at dyrke friluftsliv. Det gjorde jeg også selv meget som barn, og det er begyndt at fylde rigtig meget igen her det sidste års tid. Vi tager på kanotur, og pigerne plager ofte om at få lov til at sove i telt, siger hun med et smil.

Hun er så pudsig

Når man spørger Ulla Vejby ind til, hvad det er, der gør det sjovt at spille hendes karakter Else i "Sygeplejeskolen", fortæller hun, at det er fordi, hun er så pudsig og karakteristisk.

- Jeg vil helst være karakterskuespiller, som spiller de usædvanlige, interessante eller excentriske personligheder. Og jeg vil faktisk hellere spille en mindre karakter, som er rigtig skæv, end en lidt mere almindelig hovedrolle. Det er dét, jeg drømmer om at blive ved med.

- Der er bare så skide sjovt med Else, at der er så mange ting, hun ikke bryder sig om. Og når tingene ikke går efter hendes hoved, så kan man virkelig mærke det. Det er virkelig skønt at spille med den modstand hele tiden, fortæller hun om jobbet i "Sygeplejeskolen".

Også med i Badehotellet

Lige nu er den 37-årige skuespiller i gang med at spille en anden pudsig karakter - nemlig stuepigen Edith i niende sæson af TV 2-serien "Badehotellet".

Men selv om begge serier forgår i fortiden og er produceret til TV 2, er arbejdet på ingen måder ensformigt.

- Den største forskel på at være med i "Sygeplejeskolen" og "Badehotellet" er nok, at karaktererne er så forskellige. Selv om de begge er meget karakteristiske. Og det er virkelig noget af det, jeg nyder, at jeg som karakterskuespiller kan spille dybt forskellige roller.

Den nye og fjerde sæson af "Sygeplejeskolen" får premiere søndag den 26. september på TV 2 Charlie og TV 2 Play.

Skuespiller Ulla Vejby er lige nu aktuel med en ny sæson af den historiske serie "Sygeplejeskolen", som får premiere den 26. september.
Skuespiller Ulla Vejby er lige nu aktuel med en ny sæson af den historiske serie "Sygeplejeskolen", som får premiere den 26. september.Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Del din kommentar