Det så du ikke på tv: Dansedommer rørt til tårer

Lene James Mikkelsen forstår nu bedre, hvad 'Vild med Dans' også handler om

Offentliggjort

Lene James Mikkelsen måtte støves op, da ‘Vild med Dans’-produktionen pludselig stod med afbud fra både Anne-Margrethe Laxholm og Nicolaj Hübbe under forberedelserne til den nye sæson. 

Der var med andre ord brug for hurtig handling, og resultatet blev en dommertrio med Marianne Eihilt, Sonny Fredie-Pedersen og Lene James Mikkelsen – tidligere verdensmester i dans.

Stærke følelser

Lene James Mikkelsen gjorde status efter afslutningen af de første tre runder af dansekonkurrencen fredag aften.

- Jeg synes, det er rigtigt sjovt at være med, sagde den 66-årige dommer tilfreds til Kendte.dk.

Aftenen blev stærkt følelsesladet, da kajakroeren Victor Gairy Aasmul, 25, dybt berørt måtte forlade konkurrencen.

Hans reaktion kom bag på den nye dommer.

- Jeg er helt grøn, og de stærke følelser, der kommer op på grund af konkurrencen – det er alligevel overvældende, sagde hun.

En ny forståelse 

Lene James Mikkelsen har før set showet på tv derhjemme, men at være med i virkeligheden har ændret hendes syn på, hvad det også handler om.

- Når jeg tidligere har set showet, har jeg tit tænkt, at det bare er en konkurrence, så slap dog af. Men nu forstår jeg det meget bedre: Jeg var selv tæt på at fælde en tåre i aften. Det bliver meget følelsesbetonet, og det, alle taler om med 'Vild med Dans’-familien, er virkeligt, fortsatte hun.

Sammenholdet i 'Vild med Dans'

Den særlige atmosfære gør et stort indtryk på Lene James Mikkelsen.

- Det handler nok om måden, man bliver modtaget på af hele personalet, kammeratskabet mellem danserne og også mellem dommerne, mente hun er årsagen til fællesfølelsen af sammenhold på- og bag scenen.

Det mest udfordrende

Trods glæden ved at være en del af seerflagskibet på TV 2, understregede hun også, at rollen som dommer ikke er uden udfordringer:

- Det sværeste er at give en positiv kritik, som nydanserne kan bruge til noget – ramme det rigtige niveau, så de også forstår budskabet, forklarede Lene James Mikkelsen om sin opgave i det store tv-show.

Dommerne Marianne Eihilt, Sonny Fredie-Pedersen og Lene James Mikkelsen under premieren på Vild med dans i København.
Lene James Mikkelsen.
Powered by Labrador CMS