Disse byer får julebesøg

25 byer er heldige at få julebesøg af Danmarks måske mest populære lastbil - nemlig Coca Colas julelastbil - i løbet af november og december

Første stop på julelastbilens Danmarkstur er Amager fredag den 19. november.
Offentliggjort Sidst opdateret

Nu starter Coco-Colas julelastbil sin tur rundt i Danmark. Første stop på turen er Amager fredag den 19. november. 

Julelastbilen er et stort tilløbsstykke i hele verden - også i Danmark. Og efter den holdt pause sidste år på grund af coronapandemien, er den atter at finde på de danske veje i år. 

Lastbilen besøger i alt 25 byer fra den 19. november frem til den 23. december.

Disse 25 byer får besøg af julelastbilen

Amager, Brøndby, Roskilde, Sorø, Rynkeby, Fredericia, Aabenraa, Esbjerg V, Herning, Lemvig, Viborg, Aarhus C, Dronninglund, Aalborg, Sæby, Risskov, Horsens, Svendbord, Kalundborg, Jægerspris, Helsingør, Frederiksberg, Østerbro, Fensmark og Rødby.

Få de eksakte tidspunkter og adresser på:

www.coca-cola.dk/xmas

Kilde: Kilde: Coca Cola

Man skal dukke op ved MENY på Vermlandsgade 45 i tidsrummet klokken 15-19 fredag, hvis man vil møde julemanden og have en kold forfriskning. 

Publikum kommer også til at opleve en ny julefilm i magiens ånd i anledning af, at Coca-Cola netop har lanceret en ny kampagneplatform, Real Magic. 

Og området foran julelastbilen bliver - med Coca Colas egne ord - "ekstra magisk og uforglemmeligt i år".

Coca-Colas julelastbil og julemanden kommer på besøg i 25 byer.
s julelastbil og julemanden kommer på besøg i 25 byer.Coca-Cola

Julehjælp til Mødrehjælpen

Ikke nok med det, så får publikum mulighed for at støtte et godt formål. 

På den landsdækkende tur samler Coca-Cola nemlig ind til Mødrehjælpen via salg af kugler til juletræet og de velkendte miniatureudgaver af Coca-Cola julelastbilen. 

Man får fingrene i en julekugle eller en julelastbil, hvis man donerer 25 kroner til Mødrehjælpens julehjælp.

- Vi oplevede forrige år, at mange udtrykte ønske om at købe merchandise ved julelastbilen. Det vil vi gerne imødekomme, men på en sådan måde, at vi samtidig gør noget godt for de familier, som har det ekstra hårdt i julen. Derfor kan alle få en miniatureudgave af julelastbilen eller en julekugle til træet med hjem mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp på 25 kroner. Alle skal have mulighed for at fejre jul med deres børn, siger Annette Spanggaard, kommunikations- & CSR-direktør hos Coca-Cola Danmark.

Coca Colas julelastbil er et stort tilløbsstykke.
Coca Colas julelastbil er et stort tilløbsstykke.

Mødrehjælpens julehjælp

I 2019 samlede Coca-Cola og julelastbilen næsten 300.000 kr. ind til Mødrehjælpen, som er en socialhumanitær organisation, der hjælper gravide og forældre i sårbare situationer samt bidrager til at udvikle dansk socialpolitik.

Mødrehjælpen rådgiver og støtter over 25.000 børn og forældre om året, der er ramt af sygdom, vold og skilsmisse.

I år er der ekstra meget brug for Mødrehjælpens støtte til udsatte familier, fordi mange familier er blevet økonomisk pressede under pandemien, og det sætter især spor op til julen.

- Øgede udgifter til eksempelvis computere og mad til hjemmeskolede børn var en af konsekvenserne af pandemien. Når børnene ikke går i dagpleje, vuggestue eller børnehave, skal man pludselig give både morgenmad, frokost og eftermiddagsmad. Det gør ondt på økonomien – og for forældre, der i forvejen har en stram økonomi, bliver det umuligt at lægge til side til vintertøj og højtider som juleaften, fortæller Ninna Thomsen, direktør for Mødrehjælpen.

Kilde: Coca-Cola

Julelastbilens historie

1920: Coca-Cola lancerer de første julereklamer i 1920’erne. I reklamerne ses en strengt udseende julemand i stil med tegningerne fra den amerikanske karikaturtegner Thomas Nast.

1930: Kunstneren Fred Mizen tegner en julemand, der drikker en Coca-Cola, omgivet af mennesker ved verdens største sodavandsapparat. Reklamen bliver brugt til trykte annoncer den jul.

1931: Efter flere forsøg på at finde den helt rigtige illustrator, som kan fange den sande essens af julemanden, falder valget på Haddon Sundblom. Sundblom lader sig inspirere af sine svenske rødder og tegner en rødklædt julemand, der er en venlig og hyggeligt buttet mand.

1964: Sundblom færdiggør sin udgave af julemanden. I flere årtier efter benytter Coca-Cola Haddon Sundbloms version af julemanden i sine reklamer.

1995: De oplyste Coca-Cola lastbilkaravaner bliver introduceret i en ny reklamekampagne kaldet ”Christmas Caravans”. Special effects bliver udviklet af George Lucas’ Industrial Light and Magic Studio, der også har været med til at skabe Star Wars-filmene. På siderne og bag på lastbilerne bruger man Haddon Sundbloms tegninger af julemanden. Reklamefilmen bliver optaget i Vancouver i Canada over over fire dage og involverede 40 statister og 30.000 lyspærer.

1998: Lastbilkaravanerne bruges i ”Christmas Caravans III”, som bliver sendt i mere end 100 lande. Det er den dag i dag én af de mest anvendte af Coca-Cola-reklamer nogensinde.

2011: Den ikoniske julelastbil besøger Danmark til stor begejstring for danskere over hele landet.

2017: Efter en lang pause turnerer Coca-Colas julelastbil igen i Danmark. 100.000 mennesker gæster lastbilen.

2018: Julelastbilen gentager succesen og besøger igen byer over hele Danmark. Som noget nyt kan besøgende i år få en miniatureudgave af julelastbilen med hjem mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp.

2019: Julelastbilen gentager succesen og besøger byer i hele Danmark.

2020: Pandemien gav julelastbilen udgangsforbud.

Kilde: Coca-Cola
Powered by Labrador CMS