Skip to main content

Død efter længere tids sygdom

Han blev 81 år gammel

Sir Clive Sinclair opfandt blandt andet regnemaskinen i lommestørrelse.
Sir Clive Sinclair opfandt blandt andet regnemaskinen i lommestørrelse.Adrian DENNIS/Scanpix

Den britiske opfinder Sir Clive Sinclair er død, 81 år gammel. Det skriver The Guardian.

Sir Clive Sinclair var i England bedst kendt for at gøre den personlige hjemmecomputer populær, og hans død har blandt andet fået Elon Musk, direktøren for Tesla og SpaceX, til tasterne.

En af Sir Clive Sinclairs opfindelser var computeren ZX Spectrum, og Elon Musk skriver på Twitter, at han elskede den.

- Hvil i fred, skriver Elon Musk om Sinclairs død.

En fantastisk mand

Sir Clive Sinclair lavede dog ikke kun computere. The Guardian skriver, at han også er opfinderen af den første lommeregner, der virkelig kunne leve op til det navn.

I 1972 producerede han således Sinclair Executive, der er kendt for at være den første regnemaskine så lille, at man faktisk kunne have den i lommen.

The Guardian har talt med Sir Clive Sinclairs datter, Belinda Sinclair, der fortæller, at faderen døde i sit hjem i London torsdag morgen efter lang tids sygdom.

- Han var ret fantastisk, siger Belinda Sinclair om sin far.

Computer-revolutionen

The Guardian skriver, at Clive Sinclair forlod skolesystemet 17 år gammel, og at han gennem 1970'erne byggede og solgte flere lommeregnere, der havde det til fælles, at de vitterligt kunne være i en lomme.

- Han ville lave ting, der var små og billige, så folk havde råd til dem, siger Belinda Sinclair til The Guardian.

I 1980 lancerede Clive Sinclair sin første hjemmecomputer, med navnet ZX80. Computeren, og dens efterfølgere, blev et hit, der gjorde Clive Sinclair til en rig mand.

Slået til ridder

Han blev slået til ridder i 1985, og selvom han blev kendt som manden, der gjorde regnemaskinen mobil, rendte han ikke selv rundt med en i lommen.

Belinda Sinclair fortæller The Guardian, at faderen foretrak en klassisk regnestok, og opfinderen brugte heller ikke en computer i sit dagligdagsliv.

The Guardian skriver, at Sir Clive Sinclair havde andre interesser end at opfinde ting. Han var glad for poesi, maratonløb og poker.

Belinda Sinclair fortæller The Guardian, at faderen døde efter lang tids sygdom, og at han efterlader sig datteren Belinda, sønnerne Crispin og Bartholomew, fem børnebørn og to oldebørn.

Del din kommentar