Skip to main content

DR-chef smidt ud efter uro

- Situationen var fastlåst, mener Danmarks Radio

Den nu tidligere dramachef i DR Christian Rank
Den nu tidligere dramachef i DR Christian RankMads Claus Rasmussen

Chefen for DR Drama Christian Rank er en færdig mand i Danmarks Radio.

Efter kun tre år på posten er Christian Rank blevet fyret.

Det sker for at sikre arbejdsro, oplyser Danmarks Radio i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet bøvlerier med at få gjort den historiske dramaproduktion om Leonora Christina Ulfeldt færdig til tiden, som har kostet dramachefen jobbet.

Gjort kæmpe arbejde

- Christian har gjort et kæmpe stykke arbejde med at skabe storartet dansk drama i et fiktionsmarked i hastig udvikling, og det skal han have den største tak for. 

- I skyggen af udsættelsen af 'Leonora' og den turbulens, det har medført, står det dog klart, at der ikke længere kan skabes den fornødne ro, det kræver at løse de konkrete udfordringer, og samtidig gribe de muligheder, der fremover er på fiktionsområdet. 

Den vurdering deler Christian Rank og jeg. Der er brug for en ny start for afdelingen, oplyser direktør for DR Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen.

Bliver slået op senere

Den kommende tid vil DR Drama fokusere på de 14 produktioner, der er i gang, og stillingen som dramachef vil blive slået op på et senere tidspunkt. DR Dramas souschef, Marianne Bennetzen, konstitueres indtil en ny dramachef er på plads.

Den nu tidligere dramachef siger:

- Leonora-produktionen har været et vigtigt projekt for mig, og jeg er ked af, at det har været nødvendigt at udsætte produktionen. Det har været et udfordrende forløb, situationen er nu fastlåst, og derfor forstår jeg DR’s ønske om, at der skal skabes ro omkring DR Drama, så DR fortsat kan levere dansk tv-fiktion i særklasse.

Del din kommentar