DR med stor afsløring

Onde kræfter sætter julen på spil i DR's kommende familiejulekalender, men nissemagi og nye alliancer skal forsøge at redde julen inden 24. december

Hverken titel eller rollelisten er afsløret, men sikkert og vist er det, at julekalenderen får premiere på DR1 den 1. december 2022. (Arkivfoto)
Hverken titel eller rollelisten er afsløret, men sikkert og vist er det, at julekalenderen får premiere på DR1 den 1. december 2022. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

DR er allerede i julestemning.

Den 1. december 2022 rammer en helt ny julekalender DR1, og optagelserne begynder senere på året.

Det afslører filmfonden FilmFyn og produktionsselskabet Mastiff i en pressemeddelelse.

Julekalenderen udspiller sig i 1800-tallet på en herregård og handler om den fattige tjenestepige Karen.

Hun elsker alt ved julen - især de søde sager og ikke mindst sit venskab med nissen Rumle, som også er herregårdens beskytter.

Vil bringe julen i fare

Julen er en kærkommen tid på den travle herregård. Men denne jul er intet, som det plejer, for mørke kræfter forsøger at slå en kile i venskabet mellem menneskepigen og hendes nisseven og dermed bringe julen i fare.

Derfor må der nissemagi og alliancer på tværs af overbevisninger og klasseskel til i forsøget på at redde julen inden den 24. december.

Hverken titel eller rolleliste er afsløret, men sikkert er det, at julekalenderen får premiere på DR1 den 1. december 2022.

Overblikket: Her er alle de kontroversielle julekalendre

Flere julekalendere har over årene skabt debat.

Få overblikket her:

* Jul i Republikken:

Julekalenderen skulle have kørt på DR’s P1 i julen 2017, men blev droppet i sidste øjeblik.

Den satiriske julekalender skulle handle om et Danmark, hvor monarkiet var afskaffet ved en folkeafstemning.

Johanne Schmidt-Nielsen skulle spille rollen som præsident, og kongefamilien være flyttet ud i et socialt boligbyggeri på Amager.

30. november blev julekalenderen dog droppet, fordi den ifølge DR ikke levede op til DR’s standarder.

Ifølge seriens instruktør, Lotte Svendsen, blev serien dog droppet, fordi der var for mange venstreorienterede skuespillere i den.

* H*A*S*H:

I 2009 blev julekalenderen “H*A*S*H” droppet af DR. Den skulle have kørt på tv-kanalen DR 2, men blev aflyst, fordi den ikke var sjov nok.

H*A*S*H skulle være en dukkejulekalender, der handler om danske soldater, der er udstationeret i det fiktive land Problemistan, hvor meget af tiden går med at ryge hash.

Som seriens titel også henviser til, er den inspireret af den amerikanske tv-serie “M*A*S*H”, der foregik på et felthospital under Korea-krigen.

Det var ledelsen på DR 2, der tog beslutningen om at stoppe julekalenderen.

Beslutningen blev kritiseret af instruktøren, der sagde, at julekalenderen var kontroversiel, og at DR var bange for reaktionerne.

* Mikkel og Guldkortet:

I 2007 skulle TV2 have sendt julekalenderen “Mikkel og Guldkortet”. Men det måtte tv-kanalen droppe, da en af skuespillerne i julekalenderen blev dømt for en sexforbrydelse.

Det blev besluttet, at der måtte findes en ny skuespiller til rollen, og julekalenderen blev genindspillet. “Mikkel og guldkortet” blev sendt året efter på TV2 i 2008.

* Jul og grønne skove:

I 1980 sendte DR julekalenderen “Jul og Grønne Skove”.

Poul Nesgaard og Elith “Nulle” Nykjær Jørgensen stod bag julekalenderen, der starter med, at de begge to befinder sig i en skov på jagt efter den ægte julemand.

De falder dog ned i et hul, som de ikke kan komme op af, og resten af julekalenderen foregår nede i hullet.

Julekalenderen startede en seerstorm, hvor Nesgaard og Nykjær fik over 100.000 breve fra seerne.

Kritikere mente, at julekalenderen var for underlig og uhyggelig til børn – og at den nærmest forsøgte at sprede en antijulestemning.

Kilde: DR, TV2 og Ritzau.
Powered by Labrador CMS