Dronningen slog søm i med helt speciel hammer

Torsdag indviede majestæten to nye faner.

Offentliggjort Sidst opdateret

Torsdag var en travl dag for landets dronning.

Klokken 9 var hun på Ryes Kaserne i Fredericia.

Artiklenfortsætter  under videoen

På Ryes Kaserne i Fredericia var der tale om en navneændring, da Telegrafregimentet har skiftet navn til Føringsstøtteregimenet. Navneskiftet skal afspejle den teknologiske kompleksitet og bredden i de opgaver, som regimentet løser.

Senere skulle hun så til Varde, hvor Hærens Efterretningsregiment har skiftet navn til Efterretningsregimentet.

Det var i Varde, prins Nikolai gik på sergentskole i 2018.

Glad oberst

Det glæder chefen for Efterretningsregimentet, oberst Lars Christian Küseler, at dronningen tager sig tid til at komme og fejre regimentet. Det siger han i en pressemeddelelse:

”Det er en stor ære for Efterretningsregimentet at få kongeligt besøg og fejre, at vi modtager vores Myndighedsfane af Hendes Majestæt Dronningen. Vi ser frem til Dronningens besøg på Varde Kaserne, og vi glæder os alle til en både højtidelig og festlig dag,” siger han.

Helt speciel indvielse

Begge steder skulle nye faner indvies. Det gøres på en helt speciel måde.

Faneindvielse er en begivenhed omgærdet af gamle traditioner. Ikke mindst ceremonien hvor der slås tre søm i den nye fane. De tre søm er allerede banket på plads før ceremonien, men for symbolikkens skyld griber de tre repræsentanter for Kongehus, fædreland og myndighed Kong Christian IX´s hammer og banker sømmene endeligt i med tre slag.

Opbevares af kongehuset

Den smukke hammer opbevares af kongehuset og bærer på den ene side det danske riges våben, på den anden side finder man Christian d. 9s våbenskjold. Christian IX blev konge i 1863 bare 10 år efter at det blev lovligt at flage med Dannebrog. Indtil flagforbuddet blev ophævet i 1854 var Dannebrog et konge- og statsflag. (Kilde: Forsvaret).

På Ryes Kaserne i Fredericia var det dronningen, forsvarschef general Bjørn Bisserup og Hærkommandoens stabschef, oberst Keld Christensen, der slog søm i fanen.

Ved faneindvielsen i Varde deltog ud over dronningen også forsvarsminister Trine Bramsen og forsvarschef general Bjørn Bisserup, der sammen med majestæten slog søm i fanen.

Kilde: Forsvaret.

Powered by Labrador CMS