Dronningens svigerdatter udtrykker sin holdning til Megxit

Aldeles jordnær grevinde Sophie af Wessex drøfter Harry og Meghans farvel til kongefamilien i nyt interview.

Grevinde Sophie af Wessex har et stort ønske for Harry og Meghan. Bare de er lykkelige! Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/Victoria Jones/Pool via REUTERS
Grevinde Sophie af Wessex har et stort ønske for Harry og Meghan. Bare de er lykkelige! Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/Victoria Jones/Pool via REUTERS
Offentliggjort Sidst opdateret

Grevinde Sophie af Wessex, der er gift med dronning Elizabeths yngste barn, prins Edward, har i et nyt interview med The Sunday Times talt om livet som en del af den britiske kongefamilie. Det skriver Harpers Bazaar.

Artiklen fortsætter under videoen

Samtalen kommer på et tidspunkt ind på prins Harry og hertuginde Meghans beslutning om at fratræde som fremtrædende medlemmer af kongehuset. I den forbindelse er grevindens svar klart og tydeligt.

“Jeg håber bare, de bliver lykkelige,” siger hun.

Grevinden nævner også, at hun og prins Edward havde kendt hinanden i fem år og endda boet sammen på Buckingham Palace i deres seks måneder som forlovede, inden de blev gift.

Dermed siger hun også, at hun at hun selv havde væsentlig bedre tid til at forberede sig på sin nye rolle som kongelig, end det var tilfældet for Meghan.

Hun slår dog også fast, at hertuginden af Sussex, som hun altid har haft et rigtig godt forhold til, undervejs har mødt støtte fra sin nye familie.

“Vi prøver alle at hjælpe ethvert nyt medlem af familien,” siger hun.

I interviewet afslører grevinde Sophie også, at hun opdrager sine to børn⁠ – lady Louise Windsor og vicegreve James – til et selvstændigt liv på trods af deres kongelige aner.

“Vi forsøger at få dem til at forstå, at det er meget sandsynligt, de bliver nødt til at arbejde for at leve. Derfor har vi også besluttet, at de ikke benytter sig af titlerne ‘kongelige højheder’. De har titlerne og kan selv vælge at bruge dem, når de bliver 18 år. Men jeg tror ikke det sker,” forklarer hun.

Grevinden anerkender dog samtidig, at hendes børns liv aldrig bliver helt som andres.

“Det er jo ikke alle, der har bedsteforældre, som bor på et slot. Det betyder dog mindre. For når de er sammen med dronningen, så er hun først og fremmest deres bedstemor,” understreger grevinde Sophie.

Powered by Labrador CMS