Skip to main content

Et år med slem sygdom

Efter en turbulent tid på et halvt år med flere tusinde kilometer mellem sig er hele den kongelige kvartet i Monaco samlet til fyrstinde Charlenes fødselsdag

Fyrstinde Charlene af Monaco, her med sin mand fyrst Albert, har haft et forfærdeligt år, der har stået i sygdommens tegn.

Fyrstinde Charlene af Monaco, her med sin mand fyrst Albert, har haft et forfærdeligt år, der har stået i sygdommens tegn.

Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Fyrstinde Charlene er tidligere topatlet, og svømmesporten banede faktisk vejen til hendes liv i dag.

Den 25. januar fylder fyrstinden, der er gift med Monacos monark, fyrst Albert, 43 år.

Det forgangne år har den ellers så aktive fyrstinde været lænket til sygesengen.

I foråret blev hun ramt af en alvorlig øre-næse-halsinfektion under et officielt besøg i Sydafrika.

Infektionen var så slem, at hun trods flere operationer ikke kunne rejse hjem til Monaco.

Hver for sig

Parrets tiårs bryllupsdag i sommer måtte de fejre med flere tusinde kilometer imellem sig.

- I år er det første gang, at jeg ikke er sammen med min mand på vores bryllupsdag. Det er svært og gør mig trist, sagde fyrstinde Charlene tidligere i juni i en pressemeddelelse ifølge mediet Daily Mail.

- Mine daglige samtaler med Albert og vores børn hjælper mig med at holde humøret oppe. Men jeg savner dem. Jeg kan ikke vente med at blive genforenet med dem.

Genforenet efter fire måneder

Der skulle dog yderligere fire måneder, før familien blev genforenet. Først i november kunne hun rejse fra Sydafrika og hjem til det lille fyrstedømme.

Hun blev straks sygemeldt og flyttet til en hemmelig lokation i Monaco.

Det lange ophold havde affødt spekulationer om ægteskabelige udfordringer, men det blev straks afvist af det monegaskiske hof.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at der har været forlydender om fnidder i forholdet.

Op til parrets bryllup i sommeren 2011 forlød det, at bruden havde fået kolde fødder, men var blevet standset i forsøget på at flygte fra landet. Noget, som hoffet dementerede på det kraftigste.

Også fyrst Alberts eskapader i nattelivet, som havde givet ham tilnavnet Playboy-prinsen, har givet anledning til forlydender om knas i kærligheden.

Mødtes ved svømmekonkurrence

Den royale romance går helt tilbage til årtusindskiftet.

Charlene mødte den 20 år ældre monegaskiske monark ved en svømmekonkurrence i Monaco i 2000, hvor hun var i vandet, og han sad på tilskuerrækkerne.

Parret blev set sammen adskillige gange efter svømmestævnet. Men det var først under åbningsceremonien til de olympiske vinterlege i italienske Torino i 2006, at de stod officielt frem sammen.

Svømmet siden hun var lille

Fyrstinde Charlene har svømmet, siden hun var lille.

Hun blev født i det daværende Rhodesia, som siden har skiftet navn til Zimbabwe. Selv hed hun dengang Lynette Wittstock til efternavn.

Da hun blev gift med Monacos monark, skiftede hun statsborgerskab og blev samtidig fyrstinde i sit nye hjemland.

I 2014 udvidede fyrsteparret familien, da de blev forældre til tvillingerne arveprins Jacques og prinsesse Gabriella.

Selv om prinsesse Gabriella blev født først, er det hendes to minutter yngre bror, der en dag skal overtage tronen i det lille fyrstedømme ud til Middelhavet, da drenge har arveretten i landet.

Vedkendt sig fadderskab

Under ægteskabet har fyrst Albert siden vedkendt sig faderskabet til to nu voksne børn fra to tidligere forhold, 18-årige Alexandre Stéphane Grimaldi-Coste og til 29-årige Jazmin Grace Grimaldi.

De har begge siden fået det monegaskiske fyrstedømmes slægtsnavn Grimaldi. Men da de er født uden for ægteskab, indgår de ikke i arvefølgen.

Del din kommentar