Skip to main content

Får officiel undskyldning efter kæmpe-bommert

Pinlig sag har nu fået en afslutning

Det britiske udenrigsministerium har sendt en "dybfølt undskyldning" til det danske kongehus via den danske ambassade.

Det oplyser en talsperson for ministeriet i en mail til Ritzau.

Ved en fejl blev kronprinsesse Mary inviteret med til dronning Elizabeths begravelse i London mandag.

Men fredag formiddag oplyste det danske kongehus, at en protokolfejl hos det britiske udenrigsministerium betød, at kronprinsesse Mary ikke skulle med alligevel.

Må medbringe én gæst

Ministeriet oplyser, at de officielle invitationer sendes til statsledere. De må medbringe én gæst.

Men en fejl i invitationen til dronning Margrethe fik det til at fremstå, som om også dronningens gæst, som er kronprins Frederik, måtte tage en gæst med.

Men det må han altså ikke.

Mange invitationer på kort tid

Ifølge det britiske udenrigsministerium opstod fejlen, fordi de har skulle sende mange invitationer ud inden for kort tid.

Omkring 500 gæster fra cirka 200 lande og områder vil efter planen deltage i statsbegravelsen mandag.

Det oplyste en repræsentant fra det britiske udenrigsministerium til nyhedsbureauet Reuters tidligere fredag.

Blandt dem er cirka 100 præsidenter og regeringsledere og over 20 kongelige.

Det bliver uden kronprinsesse Mary, at dronning Margrethe og kronprins Frederik rejser til London for at deltage i begravelsen af britiske dronning Elizabeth mandag. Det britiske udenrigsministerium har undskyldt over for kongehuset, at kronprinsessen ved en fejl blev inviteret med. (Arkivfoto).
Det bliver uden kronprinsesse Mary, at dronning Margrethe og kronprins Frederik rejser til London for at deltage i begravelsen af britiske dronning Elizabeth mandag. Det britiske udenrigsministerium har undskyldt over for kongehuset, at kronprinsessen ved en fejl blev inviteret med. (Arkivfoto).Philip Davali/Ritzau Scanpix

Også Japans kejser

Foruden gæster fra Europas royale familier kommer også Japans kejser og kejserinde, ligesom USA's præsident, Joe Biden, Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Canadas premierminister, Justin Trudeau, har bekræftet, at de deltager.

Elizabeth nåede at sidde på tronen i 70 år - siden 1952. Det gjorde hende til den længst siddende monark i Storbritanniens historie. Hun blev 96 år.

Nu er det den danske dronning, som er den længst siddende nulevende regent i verden. Den 14. januar havde hun været regent i 50 år.

I Westminster Abbey

Dronning Elizabeths begravelse finder sted i kirken Westminster Abbey i London. Det var også her, at dronning Elizabeths mor i 2002 fik sin offentlige begravelse.

Og det er samme kirke, som dronning Elizabeth i 1947 blev gift med prins Philip i.

Del din kommentar