Filmikon sammenligner Trump med Hitler

Spike Lee kom med spektakulær sammenligning under prismodtagelse i New York

Offentliggjort Sidst opdateret

Søndag den 24. januar blev den ikoniske filmskaber Spike Lee hædret med en helt særlig pris af institutionen New York Film Critics Circle. Hæderen modtog han for sin kortfilm New York New York, der er blevet til under corona-pandemien.

Artiklen fortsætter under videoen

Selve hæderen blev tildelt virtuelt fra New York af vinderens lige så berømte kollega Martin Scorsese og efterfølgende takkede Spike Lee for prisen via en ifølge Deadline aldeles spektakulær tale. En tale, der var optaget den 6. januar, altså på dagen for det grusomme angreb af Trump støtter på den amerikanske kongresbygning i Washington.

A la Hitler

“Dette er en meget trist dag i Amerikas historie,” indledte Spike Lee med henvisning til stormen på kongresbygningen.

”Vi står nu ved en skillevej – og pas nu på jer selv. Dette er ikke en leg. Denne præsident ‘Agent Orange’ vil gå over i historien med associationer til Hitler. De politikere, der har på Trumps side, ender på den forkerte side i historien,” fortsatte han.

Spike Lee udtrykte dog også taknemmelighed for prisen fra New York Film Critics Circle.

Tænk over det vigtige

Han reflekterer over sin karriere og sagde, at det aldrig kun har handlet om ham selv. Derefter rettede han en tak til alle, der gennem tiden hjulpet ham både foran og bag kameraerne, inden han vendte tilbage til sit udgangspunkt.

“Vi skal alle, som sande amerikanere, virkelig tænke over, hvad der for alvor er vigtigt,” sluttede han.

Filmen New York New York, der blot er godt tre minutter lang, er en følelsesladet hyldest til New York og de folk der bor og arbejder i metropolen under covid-19 pandemien.

Powered by Labrador CMS