Fødselar er tronarving og nybagt far

Arvestorhertug Guillaume af miniputlandet Luxembourg fylder 39 år.

Offentliggjort Sidst opdateret

Næste november runder arvestorhertug Guillaume af Luxembourg 40 år, men inden kan han naturligvis først markere sin 39-års fødselsdag.

Den 11. november fylder tronarvingen af den vesteuropæiske miniputnation nemlig 39 år.

Artiklen fortsætter under videoen

Arvestorhertug Guillaume er den ældste arving af storhertug Henri og storhertuginde Maria Teresa ud af en søskendeflok på fem.

Tidligere på året satte han selv en arving i verden.

For første gang

I maj måned blev arvestorhertug Guillaume og hans hustru, arvestorhertuginde Stéphanie, forældre for første gang, da parrets søn, prins Charles, kom til verden.

Den lille prins, hvis fulde navn er Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume, kom til verden under coronapandemien, og derfor foregik de royale bedsteforældres første møde med barnebarnet virtuelt over en iPad.

– Det var bestemt også følelsesladet, lød det efterfølgende i opdatering delt på det luxembourgske hofs officielle Facebook-side.

Bliver regent

Den lille purk bliver engang ude i fremtiden Luxembourgs regent efter sin far, arvestorhertug Guillaume, og sin farfar, storhertug Henri.

I oktober kunne arvestorhertug Guillaume og arvestorhertuginde Stéphanie fejre såkaldt bronzebryllup efter otte år sammen som mand og kone.

Det danske kongehus var repræsenteret af dronning Margrethe og prins Henrik samt af kronprinsparret, dengang de sagde ja til hinanden den 19. oktober 2012.

Militæruddannelse

Arvestorhertug Guillaume har en militæruddannelse og har desuden læst statskundskab og historie ved universiteter i både Frankrig og England.

Siden 2000 har han haft titlen af tronarving.

Powered by Labrador CMS