Skip to main content

Fra sengekantsfilm til julekalender

Ulla Jessen er især kendt fra revy. Hun underviser børn og unge på Eventyrteatret. Den 21. november fylder hun 75 år uden planer om at gå på pension

Ulla Jessen fylder 75 år den 21. november. (Arkivfoto)
Ulla Jessen fylder 75 år den 21. november. (Arkivfoto)Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix

Tv, film, julekalender, teater, kabaret og revyer. Ulla Jessen har gennem sin lange karriere som skuespiller og instruktør favnet bredt.

Hendes evner og engagement har de blandt andet glæde af på Eventyrteatret i Søborg uden for København. Her har Ulla Jessen i snart 30 år undervist på teatrets dramaskole.

Her dygtiggøres børn og unge fra 7 til 19 år i blandt andet drama, dans og sang. 

Gennem tiden har danseren Silas Holst og skuespillerne Amalie Dollerup og Cecilie Stenspil været blandt Ulla Jessens elever.

Nye talenter

Dette efterår gælder det nye talenter, der optræder i "Robin Hood" og fra 27. november i musicalen "Det Magiske Julebånd". Den skal ligesom mange af de andre forestillinger opføres i Glassalen i Tivoli.

Men inden skal Ulla Jessen nå at fejre sin 75-års fødselsdag. Det sker 21. november.

Foruden at undervise i drama på Eventyrteatret instruerer og skriver hun tekster til musicals i Taastrup, ligesom hun er engageret i en ny operafilm.

Alt det gør, at pensionen må vente, har hun tidligere fortalt:

- Jeg elsker mit arbejde. Det holder mig i gang og er så livsbekræftende.

Debut i Rottefælden

Ulla Jessen var elev på Gladsaxe Teater, og siden har hun optrådt på blandt andet Det Kongelige Teater og Det Danske Teater.

For mange forbindes hun især med revy. Hendes første optræden i den genre var i Rottefælden i Svendborg i 1969.

Siden har hun høstet stor anerkendelse fra både anmeldere, kolleger og tilskuere. For sit virke i dansk revy modtog hun i 2007 Skuespillerforeningen af 1879's "Revyernes Revys hæderslegat".

Og anerkendelsen og de rosende ord fortsætter:

- Hun er et ualmindeligt dejligt menneske. Det er synd for dem, der ikke kender hende, lyder det fra teaterleder på Eventyrteatret Susanne Vognstrup.

Flere tv-roller

På tv har Ulla Jessen blandt andet medvirket i "En by i provinsen", "Taxa" og "Charlot og Charlotte", ligesom hun har spredt julestemning som grevinde Danner i "Alletiders Jul".

Tilbage i tiden kunne hun opleves i filmklassikere som "Piger i trøjen" og "Hurra for de blå husarer". Ikke at forglemme gav hun mange biografgæster blussende kinder i de populære sengekantfilm. Ikke mindst i "Hopla på sengekanten" fra 1976 om en ung husmor, der forsømmes af sin ægtemand.

Ulla Jessen har en voksen søn, Johan, der bor i USA. 

Han har gjort hende til farmor to gange.

Del din kommentar