Skip to main content

Går hele vejen

Alexa, som er en K-popkunstner fra den amerikanske sydstat Oklahoma, vinder den første American Song Contest

USA's pendant til Eurovision, American Song Contest, har fundet sin første vinder.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Og selv om vindermelodien kom fra sydstaten Oklahoma, var det ikke ligefrem countryguitar og cowboystøvler, som var at finde på scenen, da kunstneren Alexa fremførte sangen "Wonderland".

Alexas optræden ledte nærmere tankerne hen på en bytur i den koreanske hovedstad Seouls fest- og forretningsdistrikt Gangnam.

Koreansk popmusik

Alexas musik er nemlig K-pop. Forkortelsen står for koreansk popmusik.

Den 25-årige kunstner er født og opvokset i byen Tulsa i Oklahoma, og hun er egentlig født med det borgerlige navn Alexandra Schneidermann.

I de seneste år har hun boet i Seoul, hvor hun har forfulgt en karriere i landets store popindustri.

For første gang

American Song Contest blev i år holdt for første gang. Konkurrencen er baseret på den europæiske sangkonkurrence Eurovision, hvis første semifinale løber af stablen tirsdag aften. Her bliver Danmark repræsenteret af pigegruppen Reddi med sangen "The Show".

Den amerikanske version blev afholdt i Hollywood, som ligger i den californiske by Los Angeles.

I alt ni af landets 50 delstater samt det amerikanske territorie Amerikansk Samoa havde nået til finalen i sangkonkurrencen med rapperen Snoop Dogg og sangerinden Kelly Clarkson som værter.

Andenpladsen gik til Colorados Riker Lynch, som fremførte sangen "Feel the love", mens tredjepladsen gik til Jordan Smith fra Kentucky, som optrådte med sangen "Sparrow".

Alexa - der egentlig hedder Alexandra Schneidermann - vandt den første udgave af American Song Contest, USA's pendant til Eurovision
Alexa - der egentlig hedder Alexandra Schneidermann - vandt den første udgave af American Song Contest, USA's pendant til EurovisionCrash/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Masser af skandinaviske islæt

Den amerikanske sangkonkurrence havde masser af skandinavisk islæt. Christer Björkmann, Peter Settmann, Lars-Ola Melzig og Anders Lenhoff, som alle er fra Sverige, var producent-holder for konkurrencen.

Christer Björkmann repræsenterede Sverige i Eurovision i 1992, og flere af de andre har været med til at arrangere den europæiske sangkonkurrence.

Også amerikanske Ben Silverman, der tidligere har haft succes med at importere fjernsynsprogrammerne "The Office", "Big Brother" og "Det svageste led", står bag programmet.

Del din kommentar