George Bush Sr. er død, 94 år gammel

Døde samme år som sin hustru.

Bush Sr. blev 94. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

USA’s tidligere præsident George H.W. Bush er død i en alder af 94 år. Han døde fredag nat, amerikansk tid.

Oplysningerne kommer fra Jim McGrath, der er Bush-familiens talmand, og historien kan læses hos mangt et internationalt nyhedsbureauer. Siden har også sønnen George W. Bush bekræfter.

– Jeb, Neil, Marvin, Doro og jeg er bedrøvede over at kunne annoncere, at efter 94 bemærkelsesværdige år er vores far død. George H.W. Bush var en mand af allerhøjeste karakter og den bedste far, en søn eller en datter kunne få, skriver han på Twitter.

George H.W. Bush var USA’s 41. præsident i perioden 1989 til 1993 og var dermed præsident under Sovjetunionens kollaps og slutningen på den kolde krig.

Bush Senior, som han blev kaldt, vil især blive husket for besejringen af Irak i Kuwait, men vælgerne sagde nej tak, da han ønskede genvalg. Det skyldtes ifølge vælgerne en politik, der efterlod USA i en økonomisk ruin.

Hans søn George W. Bush blev landets 43. præsident. Den gamle Bush mistede sin kone i april. Barbara Bush var gift med George H. W. i mere end 70 år.

Som militærmand er Bush anerkendt som en af de yngste piloter nogensinde i landet flåde. Han bidrog med sin kunnen på 58 missioner.

Powered by Labrador CMS