Grammy-vinder indlagt til pilleafvænning

Musikken kommer til at få afgørende betydning, når Chaka Khan skal forsøge at kæmpe sig ud af sit misbrug af smertestillende piller.

Chaka Khan er kendt for hits som “I’m Every Woman” og “I Feel for You”. Foto: VALENTIN FLAURAUD/Scanpix (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Et overforbrug af smertestillende piller har udviklet sig til et regulært misbrug, og derfor er Chaka Khan nu tjekket ind på en afvænningsklinik.

Det står der i en erklæring, som repræsentanter har lagt ud på sangerindens officielle hjemmeside.

– Chaka har kæmpet med en afhængighed af receptpligtig smertestillende medicin og har frivilligt ladet sig indlægge for at blive rask igen og forblive sådan, lyder det i erklæringen.

Når den 63-årige Grammy-vindende sangstjerne har gennemført afvænningsprogrammet, fortsætter behandlingen med et efterforløb, står der i erklæringen.

Indtil videre er alle koncerter frem til sensommeren aflyst, men musikken kommer til at få en afgørende betydning i Khans kamp for at slippe ud af pillemisbruget.

– Som et led i den igangværende ambulante behandling har lægerne opfordret hende til at fortsætte sine musikindspilningerne og genoptage alle koncerter fra den 1. august og fremefter, slutter erklæringen.

Chaka Khan, der egentligt bærer det borgerlige navn Yvette Marie Stevens, startede som sanger i funkbandet Rufus.

Siden etablerede den dobbelte Grammy-vinder sit navn som solosangerinde og har hittet med numre som “I’m Every Woman” og “I Feel for You”.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS