'Graverne'-stjerne: - Det kræver en særlig støbning

Svært at give både til arbejdet, børnene og parforholdet, lyder det fra Filippa Suenson

Offentliggjort

- Hvad er det væsentlige her i livet?

Det eksistentielle spørgsmål har altid optaget skuespilleren Filippa Suenson. Men med årene har svaret på spørgsmålet forstærket sig.

- For mig er det helt klart, siger Filippa Suenson, inden hun fuldender sætningen:

- Det er dem, jeg elsker.

Filippa Suenson kan netop nu ses i TV 2's nye spændingsserie "Graverne".

Råb om hjælp

Den udspiller sig på en redaktion, der laver undersøgende journalistik. Her modtager journalisterne et tip - et anonymt råb om hjælp: Fanger sidder indespærret uden at blive stillet for en dommer. Uden at få hjælp fra en advokat. Og uden mulighed for kontakt til familien.

Med andre ord eksisterer de ikke.

Det er et klart brud på menneskerettighederne - hvis det altså er sandt.

Kærligheden skal have plads

Researcharbejdet trækker tråde ind i toppen af dansk politik. Alice, en af journalisterne på redaktionen, øjner at få den kvinde, hun dater, embedsmanden Kathrine - som Filippa Suenson spiller - til at finde beviser for påstanden i tippet.

- Alice er meget optaget af arbejdet. Kathrine er virkelig også en ung karrierekvinde. Men hun er meget optaget af at give relationen og kærligheden plads. Det er jeg også meget optaget af i mit eget liv, fortæller Filippa Suenson.

Det betyder, at selv hvis Filippa Suensons første indskydelse til et tilbud om en rolle er at sige ja, efterfølges det altid af tanken om: "Hvor presset bliver det i forhold til noget andet?" - og ikke mindst hverdagen.

Lange dage og aftener

- Jeg kan mærke, hvor meget det kræver af min familie, når jeg har nogle meget lange dage eller aftener eller skal være væk som skuespiller. Især fordi det optager mig meget. Jeg er nødt til at bruge ret meget energi på det, og så er jeg ikke lige så til stede. Det er jeg bare ikke, må hun erkende.

- Men jeg er også gift med en skuespiller, så på den måde er vi samme sted, tilføjer Filippa Suenson, der danner par med Janus Elsig, som hun har to børn sammen med.

Filippa Suenson blev uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 2011.

Energi og fokus

Hun har lavet en del teater. Men det er også blevet til roller på både film og tv og i serier ud over "Graverne". Blandt andet i Paprika Steens komediedrama "Mødre og fædre", DR-dramaet "Når støvet har lagt sig" og som en del af holdet på scenen i TV 2's sketchshow "Live fra Bremen".

- Jeg har tænkt over, om jeg ville kunne spille en hovedrolle. Jeg ved det faktisk ikke, fordi det kræver så meget energi og fokus, funderer Filippa Suenson.

Prøver at balancere

- Jeg tror, man skal være af en særlig støbning for at kunne give både til arbejdet, til børnene, til parforholdet og til sig selv. Min prioritet er i hvert fald min familie og mig selv foran arbejdet. Det prøver jeg altid at balancere - men det er ikke altid nemt for mig.

Filippa Suenson er ikke fastansat noget sted, men arbejder og lever derimod som freelancer.

Derfor skal hun vælges til, hver gang hun skal have et nyt job - en ny rolle.

Selv om hun ikke ved, hvornår det næste tilbud tikker ind, er hun blevet bedre til at afveje, om det hele - også livet uden for kameraet eller scenen - kan gå op i en højere enhed - og sige nej, hvis det ikke kan.

Rykker i baggrunden

- Det turde jeg ikke i så høj grad tidligere. Uden at tænke så meget over det kan jeg se nu, at den følelse hele tiden var der i baggrunden. At hvis jeg skulle videre til det næste, skulle jeg sige ja nu. Men der har jeg simpelthen haft et stort skift, og hvis jeg skal være helt ærlig, er det rykket mere i baggrunden, fortæller Filippa Suenson.

- Der er faktisk stor forskel fra tidligere, hvor det helt klart var mit fuldtidsarbejde på teater, film og tv, til nu, hvor jeg også går nogle lidt andre veje og mere siger ja til de ting, jeg allermest brænder for. Men det er hver gang en balancegang.

De er også på rollelisten

Næste afsnit af "Graverne" kan ses på TV 2 Play fra søndag 25. august og på TV 2 mandag aften.

På rollelisten finder man også Søren Malling, Mille Dinesen, Johanne Milland, Afshin Firouzi, Lila Nobel, Clint Ruben og Kenny Duerlund i de fremtrædende roller.

Filippa Suenson blev uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 2011 samtidig med sin mand, Janus Elsig. Sammen har parret to børn.
Powered by Labrador CMS