Skip to main content

- Han kommer ikke ind i varmen igen

Det er hårde ord, men det kommer angiveligt fra toppen

Ifølge The Times må Prins Andrew forberede sig på et liv væk fra rampelyset.
Ifølge The Times må Prins Andrew forberede sig på et liv væk fra rampelyset.CHRIS RADBURN/Scanpix

Får Prins Andrew en dag en officiel rolle som en del af det britiske kongehus? Ifølge britiske The Times regner prinsen selv med, at det kan komme til at ske. Han virker dog til at være en af de få, måske endda den eneste i familien, der har det sådan.

Prinsens store problem er, at han fortsat er en del af en sag, hvor han er anklaget for at have misbrugt en kvinde seksuelt, da kvinden stadig var teenager. Det er en sag, der ikke bare sådan forsvinder, og så længe sagen står på, er den et problem for Andrew, prins eller ej.

Flere problemer 

Ifølge The Times er det dog kun ét af flere problemer, prinsen har. Også internt i den kongelige familie har man åbenbart ikke meget til overs for ham. En af de kilder, The Times refererer til, citerer Prins William for at sige, at Prins Andrew i fremtiden ikke kommer til at få en officiel rolle i det britiske kongehus. 

The Times refererer til en anden kilde, der mener, at det går Prins William på, at Prins Andrew aldrig har sat pris på den rolle, han havde i det britiske kongehus, før han trak sig fra de officielle forpligtelser.

Ifølge kilden mener William, at Andrew er utaknemmelig, og at den indstilling er en trussel mod det britiske kongehus, fordi utaknemmelige medlemmer kan få offentlige borgere til at tro, at flere medlemmer er lige så utaknemmelige. 

Står alene

Siden den britiske kongefamilie ikke selv melder meget officielt ud om den verserende sag, er det uvist, hvad der er rigtigt og forkert af rygter og historier om Prins Andrew.

Ifølge The Times er det dog ganske sikkert, at prinsen føler, at han står meget alene i familien til at håndtere de voldsomme anklager, han står overfor, og det hold af jurister, prinsen har ansat til at tage sig af sagen, ønsker heller ikke, at kongehuset skal blande sig i sagen officielt, siden han har trukket sig fra sine offentlige pligter i kongehuset, og dermed ikke er en så direkte del af det, som han har været før. 

Får lidt hjælp

Det betyder dog ikke, at prinsen står helt alene, ifølge The Times. Avisen skriver, at prinsen får hjælp af sin mor, Dronning Elizabeth, i form af tag over hovedet og finansiel støtte. 

Udfordringen for prinsen, og kongehuset er, ifølge The Times, at han ikke er populær internt i kongehuset. Det er ikke kun Prins William, der har et anstrengt forhold til dronningens yngste søn, og The Times citerer unavngivne kilder for at sige, at prinsen er lidt af et røvhul.

Spørgsmålet er derfor, hvad der kommer til at ske med Prins Andrew i fremtiden. Ifølge The Times er der ikke plads til prinsen som et arbejdende medlem af den kongelige familie, uanset udfaldet af anklagerne mod ham. 

The Times citerer en unavngiven kilde for at sige, at prinsen bør anerkende, at livet, som han kendte det, er forbi og nyde de privilegier, der følger med det blå blod i årene. Kilden anbefaler prinsen at påtage sig en langt mere privat rolle i kongehuset i fremtiden. 

- Det vil knuse ham, men han må lære at leve med det, lyder det fra kilden. 

Del din kommentar