Skip to main content

Har fået konen som kollega

Dronningens yngste søn, prins Joachim, bor fortsat med prinsesse Marie og parrets to børn i Paris, hvor også han har fået arbejde på ambassaden

Prins Joachim kan se tilbage på et begivenhedsrigt år både professionelt og privat, når han tirsdag den 7. juni fylder 53 år.

Det markerer kongehuset blandt andet med en fødselsdagshilsen på Instagram.

Det vakte i maj opsigt, da en tidligere rektor for kostskolen Herlufsholm i et interview fortalte, at prins Joachims ældste søn, prins Nikolai, i sin tid som elev på skolen havde overtrådt skolens alkoholpolitik. Og som konsekvens heraf var prinsen blevet hjemsendt med en advarsel.

Det fik prins Joachim og ekskonen, grevinde Alexandra, til at rase over den tidligere rektors udlevering af deres søn.

- Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi - for at sige det på godt dansk - rasende over, at se vores søn blive udleveret offentligt af sin tidligere rektor, lød det i en udtalelse fra eksparret.

Den tidligere Herlufsholm-rektor undskyldte kort efter interviewet, at han havde fortalt om prinsens overtrædelse af skolens reglement.

Prins Joachim og prinsesse Marie deltog ved flere markeringer, da dronning Margrethe i begyndelsen af året kunne fejre 50 år som regent af Danmark. (Arkivfoto).
Prins Joachim og prinsesse Marie deltog ved flere markeringer, da dronning Margrethe i begyndelsen af året kunne fejre 50 år som regent af Danmark. (Arkivfoto).Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bor i Paris

Til daglig bor prins Joachim i Frankrigs hovedstad, Paris, sammen med sin kone, prinsesse Marie, og parrets to børn, prins 13-årige Henrik og 10-årige prinsesse Athena.

Her skal familien efter planen foreløbig blive boende frem til sommeren 2023.

Byernes by har dannet rammen om familiens liv, siden prins Joachim i 2019 tog en uddannelse i militærstrategisk ledelse og internationale forhold ved École militaire i Paris.

Efterfølgende har han bestredet et job som forsvarsattaché på den danske ambassade.

Selv om prins Joachim til daglig bor sammen med sin familie i Paris, har han ved flere lejligheder besøgt sit fædreland i det forgangne år. I marts underskrev han på vegne af den danske ambassade i Paris en erklæring om samarbejde mellem den franske ambassade og DI Forsvar og Sikkerhed i Dansk Industri's hus på Rådhuspladsen i København. (Arkivfoto).
Selv om prins Joachim til daglig bor sammen med sin familie i Paris, har han ved flere lejligheder besøgt sit fædreland i det forgangne år. I marts underskrev han på vegne af den danske ambassade i Paris en erklæring om samarbejde mellem den franske ambassade og DI Forsvar og Sikkerhed i Dansk Industri's hus på Rådhuspladsen i København. (Arkivfoto).Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fik selskab af Marie

I efteråret 2021 fik prinsen så familiært selskab på ambassaden. Hans hustru, prinsesse Marie, blev nemlig ansat som kulturrepræsentant på selv samme arbejdsplads.

Selv om familien nu bor i Paris, har de taget turen til Danmark flere gange i årets løb.

Blandt andet til dronning Margrethes 50-års regentjubilæum og prinsesse Isabellas konfirmation.

Prins Joachim har to børn fra sit første ægteskab med grevinde Alexandra, 22-årige prins Nikolai og 19-årige prins Felix.

Ved prinsesse Isabellas konfirmation i slutningen af april besøgte hele prins Joachims familie Danmark for at deltage i festlighederne. (Arkivfoto).
Ved prinsesse Isabellas konfirmation i slutningen af april besøgte hele prins Joachims familie Danmark for at deltage i festlighederne. (Arkivfoto).Philip Davali/Ritzau Scanpix
Del din kommentar