Miljøprojekt på skoler og daginstitutioner ødelagt af lovgivning

Søren Rasmussen (DF).
Udgivet Opdateret

I Dansk Folkeparti synes de, at de havde fået en rigtigt god ide. Faktisk var den så god at hele byrådet bakkede op om den ved budgetforhandlingerne i 2012.

Kolding Kommune skulle opsætte solcelleanlæg på skoler og daginstitutioner. Dels for at sikre miljø- og klimavenlig energi. Dels for at lærere børnene i praksis, om hvordan man tænker på miljøet og kan lave grøn energi. Byrådet afsatte 5 millioner kr. i både 2013 og 2014 til formålet.

Viceborgmester Søren Rasmussen, hvis parti stod bag ideen, siger:

– Det var en rigtig god ide, det kunne alle se. Godt for miljøet, lærerrigt for børnene og spændende at bruge i undervisningen. Investering kunne tjenes hjem på 10 år og alle var med på ideen. Men så lavede Folketinget et indgreb, som gør at der nu skal laves aktie- eller anpartsselskaber for de enkelte solcelleanlæg i kommunerne, el-produktionen skal beskattes, der skal ske modregning i kommunes bloktilskud og tilbagebetalingstiden stiger så fra 10 til 35 år, samtidig skal der laves særskilt regnskaber for hvert anlæg. Bureaukrati og økonomisk straf for at gøre noget for miljøet, det er jo helt galt. På den baggrund opgiver Kolding Kommune nu at opsætte flere anlæg og det ærgre mig grusomt.

– Jeg vil opfordre Folketingets partier til at lave lovgivningen om. Det er helt forkert at sabotere bæredygtig energi og undervisning i samme, siger Søren Rasmussen.

Sagen har været behandlet i Økonomiudvalget. Der indstilles til byrådet, at kommunen bruger de fem millioner kroner, som er afsat i år til solceller på skoler og daginstitutioner, på projekt ”Ekstra Energisparepulje”. Det er til projekter i forbindelse med bygningsvedligehold og optimering af bygninger, som kan spare energi og dermed også gøre en forskel på miljøet.

Powered by Labrador CMS