Skip to main content

Hentede 204 børn: -Han reddede os fra helvede

Journalist Henning Becker, der i 1975 bragte over 200 Vietnam-børn til Danmark, får sit sidste hvilested i Slagelse. Her begraves han lørdag 15. januar

Journalisten Henning Becker ankom til Danmark med 204 sydvietnamesiske børn samme dag det amerikansk støttede styre i Saigon brød sammen.
Journalisten Henning Becker ankom til Danmark med 204 sydvietnamesiske børn samme dag det amerikansk støttede styre i Saigon brød sammen.åge Sørensen/Ritzau Scanpix

Citathistorie: Sjællandske

På lørdag 15. januar klokken 12 vil mange mennesker af vietnamesisk afstamning samles ved kapellet på Parkvej 1 i Slagelse.

Her begraves nemlig journalist Henning Becker, der tilbage i 1975 blev landskendt for at bringe over 200 børn fra Vietnam til Danmark.

Becker døde i starten af januar.

Børnene blev reddet ud af det krigshærgede land lige inden nordvietnameserne indtog Saigon.

- Han reddede os fra helvede til himlen, som en af Vietnambørnene, Chuck Lam, senere har formuleret det i et interview med Berlingske.

Besøg til graven

Med til at hjælpe med at redde børnene var Lam-Phol Lam, pensioneret pædagog bosat i Skælskør, der arbejdede sammen med Henning Becker på den farm ved Saigon, hvor børnene boede inden flugten.

Her ses Becker med nogle af børnene
Her ses Becker med nogle af børneneWaclaw Charewicz/NF/Ritzau Scanpix

Han er i dag formand for Dansk Vietnamesisk Kultur og Idrætsforening i Slagelse, en forening for Becker-børnene og deres efterkommere.

- Når vi har valgt Slagelse fremfor Høng, hvor Henning Becker har boet i 30 år, så skyldes det, at det ligger mere centralt, når mange Becker-børn og deres efterkommere fra forskellige steder i landet vil besøge hans grav, fortæller Lam-Phol Lam.

Indsamling til begravelse

Der er organiseret en indsamling blandt Becker-børnene, så man kan få dækket udgifterne til begravelse og gravsted. 

Udgifter man skønner vil beløbe sig til mellem 80.000 og 100.000 kroner. 

Ikke mindst fordi man lægger vægt på, at Henning Becker ikke skal brændes men have en rigtig kistebegravelse og et rigtigt gravsted.

Del din kommentar