Her er Grand Prix-Gry i dag:

I 1983 vandt Gry Johansen Dansk Melodi Grand Prix. Her er hun i dag

Offentliggjort Sidst opdateret

Sangerinden Gry Johansen blev kendt, da hun i 1983 som kun 19-årig vandt det Danske Melodi Grand Prix.

Hun sang hittet "Kloden Drejer" og dansede de ikoniske "rejehop". Nu bliver hun 60 år og optræder stadig med Grand Prix-hits.

- Når jeg er ude og optræde, kan alle teksterne, både de unge og de gamle. Og de synger højere end mig. Det er en fælles fest, hvor vi sammen træder ind i en tidslomme, siger Gry Johansen.

Var med i mors mave

Gry Johansen fylder 60 år den 28. august.

Gry Johansen var første gang på scenen i Melodi Grand Prix i 1964 i sin mors gravide mave. Som 15-årig stod hun på scenen igen, da hun sang børnekor til en sang fra Melodi Grand Prix, og kun tre år senere var det hendes egen tur til at vinde hele showet.

Siden 2005 har Gry Johansen optrådt med "Grys Grand Prix Show", hvor hun synger hits fra tidligere shows til både festivaler og firmafester.

De iørefaldende melodier fra 80’erne er hendes yndlings.

På alles læber

Efter sin sejr i Melodi Grand Prix optrådte Gry Johansen landet tyndt i flere år. Hun underskrev en kontrakt det tyske pladeselskab BMG og skrev sange og optrådte i Tyskland i flere år.

Da hun kom hjem til Danmark, indså hun til sin ærgrelse, at rejehoppet stadig var på alles læber.

- Det var, som om jeg ikke fik lov til at vise, at jeg også kunne andet. Jeg havde lavet det her dansetrin, der åbenbart gik over i historien. Og jeg er ikke engang god til at danse, siger Gry Johansen og griner.

Lærte at omfavne det

Men hun vendte sit stempel til det positive og begejstrer i dag stadig Melodi Grand Prix fans på scenen.

Endda rejehoppet har hun lært at omfavne. Hun viser det på scenen for de unge, der aldrig har set det før og for de ældre, der har brug for en genopfriskning.

Efter et kort kursus kan Gry Johansen se hele publikum lave rejehoppet imens hun synger sin vindersang. Og 41 år efter sejren, drejer kloden stadig, og Gry Johansen står stadig på scenen.

Skal optræde med store navne

Gry Johansen er gift med komponist og producer Per Meilstrup. Sammen har de sønnen Thomas Meilstrup, der også er sanger.

Fødselsdagen falder, dagen inden at hun skal optræde med de tidligere Grand Prix stjerner Annette Heick og Lonnie Devantier i Tivoli.

Dagen står på samvær med de allernærmeste, så hun har energi til at optræde på plænen.

Powered by Labrador CMS