Honningbier fik kongeligt besøg: Se de skønne billeder

Prinsesse Estelle og prins Oscar studerede bier i haven sammen med mor.

Det var med visse betænkeligheder, prinsessen og prinsen tog hul på besøget hos honningbierne. Klik videre for flere billeder. Foto: Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix)
Det var med visse betænkeligheder, prinsessen og prinsen tog hul på besøget hos honningbierne. Klik videre for flere billeder. Foto: Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix)
Offentliggjort Sidst opdateret

For ikke så længe siden kunne kendte.dk fortælle, at den svenske kornprinsesse familie havde anskaffet sig en ny hund. Men det er nu slet ikke det eneste dyr, de kongelige er i besiddelse af.

Artiklen fortsætter under videoen

Ifølge Svensk Damtidning har de for eksempel får på slottet og i forbindelse med kronprinsessens og prins Daniels bryllup modtog og de en helt speciel gave. Af det svenske biavlerforbund fik de nemlig nogle bistader, som nu er placeret i haven.

Disse besøgte prinsesse Estelle og prins Oscar sammen med deres mor samt biavler Lotta Fabricius Kristiansen, der står for at passe familiens bikuber, mandag i denne uge. Alle iført korrekte beskyttelsesdragter naturligvis.

I galleriet over artiklen er der en skøn billedserie fra besøget.

Børnene skulle blandt andet for første gang se hvordan, der ser ud inde i en bistade og i den forbindelse fik de udpeget både dronningen og boets ‘børnehave’.

“Vi talte om, hvor gammel dronningen er, og om at hun er mor til alle bierne,” siger Lotta Fabricius Kristiansen, som også fortæller at en meget nysgerrig Estelle nævnte, at hun syntes beskyttelsesudstyret føltes som en rumdragt.

Den unge prinsesse lagde heller ikke skjul på, at både hun og hendes bror elsker honning.

Familien har også bistader ved deres bolig Solliden i Öland. Honningen herfra sælges fra skure på slottet og indtægterne går til kronprinsesse-parrets fond.

Powered by Labrador CMS