Husker du hendes stemme

Det vakte opsigt, da Alice Vestergaard som den første kvinde lagde stemme til Radioavisen. Siden blev hun chefredaktør. Den 29. juli fylder hun 85 år

Offentliggjort Sidst opdateret

Hun var i 1963 den første kvinde, der læste danskernes nyheder op i Radioavisen. Det vakte opsigt.

Siden blev hun også den første kvindelige vært på TV-Avisen, fik en lang karriere med topstillinger i den danske medieverden og blev også kendt i offentligheden som udenrigsministerfrue.

Fredag den 29. juli fylder tidligere chefredaktør Alice Vestergaard 85 år.

Reaktionerne var mange, da hun lagde stemme til Radioavisen. Læserbreve og debatindlæg kritiserede, at man lod en kvinde lægge stemme til nyheder om krig og ulykker, har hun siden fortalt i interview.

Gik forrest

Men hun lod sig ikke afskrække og rykkede siden til tv-skærmen. At hun ikke var bange for at gå forrest, viste sig også senere i karrieren i form af flere lederstillinger.

Hun blev chefredaktør på ugebladet Søndags-BT og redaktionschef på TV 2.

I den brede offentlighed er Alice Vestergaard ikke mindst kendt for sit ægteskab med tidligere udenrigsminister og formand for Venstre Uffe Ellemann-Jensen.

For Alice Vestergaard var den helt store kærlighed Uffe Ellemann-Jensen - som hun var for ham - har de fortalt i flere bøger og interview.

Ti børnebørn

De to mødte hinanden, da de begge arbejdede på TV-Avisen. De blev gift og kunne fejre guldbryllup i 2021.

Uffe Ellemann-Jensen døde 18. juni i en alder af 80 år efter længere tids sygdom.

Alice Vestergaard har haft en lang karriere med topstillinger i den danske medieverden. Den 29. juli fylder hun 85. (Arkivfoto).
Alice Vestergaard har haft en lang karriere med topstillinger i den danske medieverden. Den 29. juli fylder hun 85. (Arkivfoto).

De to skabte en familie med i alt fire børn og nu også ti børnebørn. Alice Vestergaard havde datteren Helene fra et tidligere ægteskab, mens Uffe Ellemann-Jensen havde sønnen Claus og datteren Karen.

Sammen fik de sønnen Jakob Ellemann-Jensen, der i dag er gået i sin fars fodspor og er formand for Venstre.

Gensidig respekt

Nøglen til deres gode ægteskab lå blandt andet i deres store, gensidige respekt, fortalte Uffe Ellemann-Jensen i et interview med Kristeligt Dagblad i marts 2021.

Her fortalte han, at han i sin tid ringede hjem til Alice for at få hendes accept, inden han takkede ja til posten som udenrigsminister, selv om det gav lidt skæve blikke dengang.

Powered by Labrador CMS