Husker du Ole Olsen? Her er han i dag

Selv om Ole Olsen fylder 75 år, fortsætter han ufortrødent med at rejse Jorden rundt for at bygge speedwaybaner - han kan ganske enkelt ikke slippe sporten

Ole Olsen har flere verdensmesterskaber på sit cv. Det første kom i 1971. Den dag i dag er han stadig involveret i sin elskede speedwaysport. (Arkivfoto)
Ole Olsen har flere verdensmesterskaber på sit cv. Det første kom i 1971. Den dag i dag er han stadig involveret i sin elskede speedwaysport. (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

For 50 år siden vandt Ole Olsen sit første individuelle verdensmesterskab på speedwaycyklen - og han holder fortsat godt fast i sin elskede sport.

Hvert år drager han verden rundt og bygger speedwaybaner på store fodboldstadioner, hvor der ikke i forvejen ligger slagger, når verdens bedste kørere kommer for at kæmpe om VM-guldet.

Den 16. november fylder Ole Olsen 75 år, men det holder ham ikke fra at rejse til Warszawa i Polen, Cardiff i Wales og muligvis Australien i 2022 for at bruge sin ekspertise i at designe og anlægge speedwaybaner.

- Speedway har været mit liv, så det holder jeg fast i, siger Ole Olsen, der i årenes løb har bygget i omegnen af 70 speedwaybaner på store stadioner.

- Ellers går jeg bare og hygger mig og går på jagt i ny og næ. Man kan godt mærke, at alderen er på vej deropad, men jeg er i fin form både mentalt og fysisk, siger han.

Opvokset i Sønderjylland

Ole Olsen blev født i Haderslev, og i dag bor han i Sommersted tæt på Vojens med sin kone, Ulla. De fejrede guldbryllup i 2019.

- Det er godt at have et godt bagland. Ulla har betydet alt for mig.

I Vojens havde Ole Olsen i mange år sin daglige gang.

Han stod således for driften af byens speedwaycenter, som han også var med til at grundlægge.

Den daglige ledelse står hans ældste søn, Jacob, for i dag.

Ole Olsens yngste søn, Torben, bor i London, hvor han for nylig er begyndt som Head of Race Development i motorsportens kongeklasse, Formel 1.

Motorsport i blodet

Motorsporten bliver med andre ord i familien, og de to sønner har da også en far med et imponerende cv fra sine aktive år på speedwaycyklen.

Det første individuelle verdensmesterskab kom som sagt i 1971, da Ole Olsen slog konkurrenterne på Nya Ullevi i Göteborg.

Han genvandt VM-titlen to gange - i 1975 og 1978.

Derudover er det blevet til VM-titler for hold og i parløb, og så vandt han hele 12 individuelle danske mesterskaber, inden han i 1983 kørte speedwaycyklen i garagen og stillede slæbeskoen på hylden.

Blev Danmarks landstræner

Efter den aktive karriere blev han Danmarks landstræner, og senere blev han løbsdirektør for grandprixserien, hvor verdens bedste kørere dyster om verdensmesterskabet.

Fødselsdagen skulle have være fejret hos Torben og børnebørnene i London, men det har den stigende coronasmitte sat en stopper for.

- Så det bliver stille og roligt. Og så er der jo kommunalvalg på min fødselsdag, så vi skal ned og sætte vores kryds, siger Ole Olsen.

Her er alle medlemmer af Sportens Hall of Fame

Her er de 37 tidligere sportsudøvere, der er optaget i Hall of Fame:

Atletik: Wilson Kipketer.

Badminton: Erland Kops, Lene Køppen, Morten Frost, Poul Erik Høyer, Camilla Martin og Peter Gade.

Boksning: Tom Bogs og Mikkel Kessler.

Cykling: Ole Ritter, Niels Fredborg og Leif Mortensen.

Fodbold: Knud Lundberg, Allan Simonsen, Morten Olsen, Preben Elkjær, Michael Laudrup, Peter Schmeichel og Brian Laudrup.

Håndbold: Anja Andersen, Camilla Andersen og Lars Christiansen.

Kajak: Erik Hansen.

Motorsport: Tom Kristensen.

Ridning: Lis Hartel.

Roning: Eskild Ebbesen, Rasmus Quist og Mads Rasmussen.

Sejlsport: Paul Elvstrøm og Jesper Bank.

Speedway: Ole Olsen, Erik Gundersen og Hans Nielsen.

Svømning: Ragnhild Hveger og Lotte Friis.

Tennis: Kurt Nielsen.

Journalist: Gunnar "Nu" Hansen.

Kilde: sportenshalloffame.dk.
Powered by Labrador CMS