Skip to main content

I gang med stjernebesat film

Optagelser til ny film af Paprika Steen er begyndt. Filmen er spækket med store navne og handler om to forældre, der kæmper for anseelse i deres barns klasse

"Fædre & Mødre" er Paprika Steens fjerde film som instruktør. To af dem ligger dog efterhånden mange år tilbage. I 2004 instruerede hun sin første film "Lad de små børn", og tre år senere lavede hun "Til døden os skiller". (Arkivfoto).
"Fædre & Mødre" er Paprika Steens fjerde film som instruktør. To af dem ligger dog efterhånden mange år tilbage. I 2004 instruerede hun sin første film "Lad de små børn", og tre år senere lavede hun "Til døden os skiller". (Arkivfoto).Philip Davali/Ritzau Scanpix

Paprika Steen instruerede i 2018 julefilmen "Den tid på året", der solgte over 320.000 biografbilletter og dermed blev en stor succes.

Nu er hun igen bag kameraet, når hun skal instruere filmen "Fædre & Mødre", der er spækket med store navne inden for dansk film, teater og tv.

Nikolaj Lie Kaas, Amanda Collin, Lars Brygmann, Katrine Greis-Rosenthal og Jacob Lohmann er bare nogle af de skuespillere, der er på rollelisten.

Det oplyser Have Kommunikation i en pressemeddelelse for Nordisk Film.

Komedie

Paprika Steens nye film er en komedie om et ægtepar, der forsøger at tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i deres datters nye klasse.

"Fædre & Mødre" har blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Lars Brygmann på rollelisten.
"Fædre & Mødre" har blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Lars Brygmann på rollelisten.Søren Kirkegaard/Free

Hvad er man villig til at gøre for sit barn?, spørger filmen, der sender forældrene ud i en række hårde prøvelser i et slags fællesskabstyranni.

- "Fædre & Mødre" er fortællingen om en gruppe mennesker, der ikke bare går til badminton eller tennis i deres fritid. De går til skole, siger Paprika Steen i pressemeddelelsen.

- Jeg håber på en sjov, rørende, dynamisk og tåkrummende film, der vil afspejle os selv med det, der i sidste ende er det vigtigste: kærlighed og tilgivelse - med et bittersødt twist, udtaler hun.

Stjernebesat

Katrine Greis-Rosenthal, som mange vil kende fra blandt andet "Lykke-Per" og "Sygeplejeskolen", og Jacob Lohmann fra "Bedrag" og "Retfærdighedens Ryttere" spiller hovedrollerne som forældrene Piv og Ulrik.

I de øvrige roller ses Amanda Collin, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Rasmus Bjerg, Lise Baastrup, Carsten Bjørnlund, Line Kruse, Mikael Birkkjær, Martin Greis-Rosenthal, Merete Mærkedahl og Maria Rossing.

Optagelserne til filmen er netop begyndt i Nordsjælland, og filmen står til at få biografpremiere i oktober næste år.

Bodil-statuette

Det er manuskriptforfatter Jakob Weis, der har skrevet filmen. Han skrev også "Den tid på året", som var hans spillefilmsdebut, og som indbragte ham en Bodil-statuette.

Han har også arbejdet med Paprika Steen på Folketeatret, da han skrev "Toves Værelse", hvor hun spillede Tove Ditlevsen

Filmen "Fædre & Mødre" får premiere 6. oktober 2022. Paprika Steen havde stor succes med sin seneste film, "Den tid på året", der solgte over 300.000 biografbilletter.
Filmen "Fædre & Mødre" får premiere 6. oktober 2022. Paprika Steen havde stor succes med sin seneste film, "Den tid på året", der solgte over 300.000 biografbilletter.Søren Kirkegaard/Free
Del din kommentar