Ildsjæl død af brystkræft

Kris Hallenga blev bare 38 år gammel

For 15 år siden fik den tysk-fødte, britiske aktivist, klummeskribent og filantrop Kris Hallenga konstateret brystkræft - og allerede dengang erklæret for terminalpatient.

Mandag døde hun af den frygtede sygdom.

Det skriver Sky News.

Stiftede oplysende organisation 

Kris Hallenga var blot 23 år gammel, da hun blev ramt af brystkræft.

Efterfølgende stiftede hun organisationen CoppaFeel, der fokuserer på at fremme tidlig opdagelse af sygdommen ved at tilskynde kvinder under 30 til regelmæssigt at få tjekket deres bryster. 

- Kris' ambition var, at ingen andre skulle finde sig selv i hendes position, og derfor blev CoppaFeel født for at sikre, at brystkræft bliver diagnosticeret tidligt og præcist, står der blandt andet på organisationens hjemmeside, hvor den triste nyhed om hendes død bekræftes .

Kris Hallenga var blot 23 år da hun blev diagnostiseret med brystkræft. Mandag, 15 år senere, døde hun af den grusomme sygdom

Hun levede simpelthen

Organisationen skriver blandt andet, at Kris Hallenga ikke ønskede, at nogen skal se hendes død som tragisk.

- Hun levede simpelthen. Hun var 38 og døde med tilfredsstillelse og et hjerte fuld af kærlighed. Hun greb livet an på en vildt kreativ, sjov og frygtløs måde, og viste os, at det er muligt at leve livet fuldt ud med kræft, står der i en erklæring på hjemmesiden.

Kris Hallenga blev blot 38 år gammel.

Powered by Labrador CMS