Skip to main content

- Jeg blev meget berørt

Thomas Mørk var inspireret af rockstjernen David Bowie, da han valgte at gå skuespillets vej. 28. september fylder den alsidige skuespiller 60 år

Det er en skuespiller med en bred vifte af roller, der onsdag 28. september fylder 60 år.

Thomas Mørk har i en alsidig karriere både haft store dramatiske roller, stået for absurd komik i duoen "Cirkus Montebello" sammen med Niels Olsen og været med i et hav af revyer.

Det er særligt på teaterscenerne, at Thomas Mørk har foldet sit talent ud. 

Hans film- og tv-præstationer har sjældent vakt den helt store genklang, men på de skrå brædder har han for alvor vist sin kunnen.

Blev berørt

Han er uddannet på Statens Teaterskole, hvor han gik fra 1984-87. 

Samme år debuterede han på Det Kongelige Teater, og siden så han sig ikke tilbage.

Det var muligheden for at arbejde med forskellige udtryk, der i sin tid fik ham til at drømme om et liv som skuespiller.

Det fortalte han i et interview med Fyens Stiftstidende tidligere på året, hvor han også afslørede, hvor inspirationen til et liv i rampelyset kom fra.

- Jeg blev meget berørt af nogle ting, da jeg besluttede mig for at være skuespiller.

- Det var faktisk især David Bowie og hans måde at kommunikere på og fortælle historier på. Og også hans kamæleontilgang. Hans evne til hele tiden at overraske og fortælle fra nye vinkler med nye ansigter. Det var en helt ny måde at gøre det på, sagde han.

Det vigtige er håndværket

Interviewet med lokalavisen var forud for Thomas Mørks sjette år i træk i Odense Sommerrevy. En revy, som han for mange er blevet ansigtet på, og som han også skal være med i de næste tre år.

Om det er revyer eller dramaer, Thomas Mørk spiller med i, er ikke afgørende for ham. Han har ikke som sådan en præference.

Det vigtige for ham er håndværket. Og publikum.

- Det er jo for deres skyld, jeg gør det, sagde han til Fyens Stiftstidende.

Thomas Mørk med kammeraten Niels Olsen i baggrunden. Sammen har de lavet absurd komik som duo i "Cirkus Montebello". (Arkivfoto).
Thomas Mørk med kammeraten Niels Olsen i baggrunden. Sammen har de lavet absurd komik som duo i "Cirkus Montebello". (Arkivfoto).Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix
Del din kommentar