Jernhård lady fylder 60

Den tidligere fløjspiller Marianne Florman, som lørdag den 1. juni fylder 60 år, var en af 1990'ernes jernhårde ladies på det kvindelige håndboldlandshold

Offentliggjort Sidst opdateret

Mest kendt blev Marianne Florman for at suse ned langs venstrefløjen på en håndboldbane som en af "De Jernhårde Ladies", som holdet blev kendt som i 1990'erne.

Men Marianne Florman, som lørdag 1. juni fylder 60 år, nåede efter håndboldkarrieren vidt omkring. 

Hun blev både tv-vært, forfatter og meget mere.

Selve håndboldspillet kom hun sent i gang med, men fik alligevel næsten hele guldalderperioden med, da de danske håndboldkvinder brød igennem.

I sin storhedstid blev Marianne Flormann kendt som en gennembrudsstærk fløj. 

Hun var blandt andet med til at vinde OL-guld i 1996 og EM-guld i 1994 og 1996.

Begyndte som målmand

Det stod egentlig ikke skrevet nogen steder, at Marianne Florman skulle blive håndboldstjerne, for hun indledte først sin karriere som 16-årig - endda som målmand.

Der gik dog ikke lang tid, før hun kom til at deltage i spillet længere fremme på banen, og senere skulle hun komme til at spille venstrefløj på landsholdet.

A-landsholdsdebuten kom i 1990, og få år senere var hun med, da de danske kvinder begyndte at hente medaljer på stribe.

Marianne Florman spillede blandt andet for Rødovre og FIF. Efter OL-guldet i Atlanta nåede hun desuden et eksotisk ophold som spillende træner i japansk håndbold.

Marianne Florman blev efter håndboldkarrieren kendt som ekspertkommentator på tv. (Arkivfoto).

Uden for banen

Fødselaren har også været meget aktiv uden for håndboldbanerne.

Hun har skrevet bøger, blandt andet "En jernladys lærdom", hun har været studievært på blandt andet Danmarks Radio, og så har hun en foredragsvirksomhed med fokus på blandt andet motivation.

Marianne Florman har i årevis plejet sin store interesse for heste, en passion der stammer fra barndommen.

Hun har studeret traumeterapi og har stiftet et firma på Møn, hvorfra hun holder kurser og foredrag samt uddanner rideterapeuter. Privat har hun sammen med sin mand tre børn.

Powered by Labrador CMS