Skip to main content

Kæmpe ære for dansk filmmager

Filminstruktøren Janus Metz står bag kameraet på en række afsnit i den kommende sæson af serien "Star Wars: Andor"

Fortællingerne fra en svunden tid i en galakse langt, langt væk fortsætter.

"Star Wars: Andor" er titlen på den nye anmelderroste prequel-serie til spin-off-filmen "Rogue One: A Star Wars Story", som havde den danske superstjerne Mads Mikkelsen på rollelisten, og som lagde op til den allerførste Star Wars-film.

Nu får universet endnu et dansk islæt.

Filminstruktøren Janus Metz står nemlig bag kameraet på en række episoder i den kommende sæson af "Star Wars: Andor" på Disney+.

En ære

- Jeg synes, det er virkelig interessant at skulle være en del af et univers, som er skabt af nogle af de største filmskabere både foran og bag kameraet lige siden den første film i 1977, siger Janus Metz og fortsætter:

- Det er en ære at indgå i den portfolio af fantastiske skuespillere, instruktører, fotografer og så videre. Det synes jeg, er et stykke filmhistorie, man kommer til at være med til at skrive og sætte sit præg på. For det håber jeg i den grad, at jeg kan gøre, siger han.

Den 48-årige autodidakte filminstruktør lavede i midten af 00'erne sine første dokumentarfilm.

I 2010 udkom soldaterdokumentaren "Armadillo", som vakte stor opmærksomhed.

Stor fan

Han har instrueret en episode af den prisbelønnede krimiserie "True Detective", sportsfilmen "Borg" og serien "ZeroZeroZero".

Det imponerede den amerikanske filmskaber Tony Gilroy, som står bag "Rogue One: A Star Wars Story" og "Star Wars: Andor", så meget, at han ville have danskeren til at instruere en række afsnit af den nye sæson.

- Der må være et eller andet i den måde, jeg laver ting på, og mit blik, som fungerer, og som har en relevans i forhold til hans univers, siger Janus Metz og fortsætter:

- Det blev jeg ret beæret over, fordi jeg personligt har været ret stor fan af Tony Gilroy.

Janus Metz skal instruere en række episoder i den kommende sæson af "Star Wars: Andor" på Disney+.
Janus Metz skal instruere en række episoder i den kommende sæson af "Star Wars: Andor" på Disney+.Fred Thornhill/Reuters/Ritzau Scanpix
Del din kommentar