Skip to main content

Kan glemme alt om særbehandling

Prinsesse Madeleines mand må pænt stille sig i kø som alle andre

I starten af marts meddelte det svenske kongehus, at prinsesse Madeleine og hendes familie efter flere år i udlandet, senest Florida, USA, til sommer vender hjem til Sverige.

Det har rejst spørgsmål om, hvorvidt der gælder særregler for prinsessens mand, Christopher O'Neill, der har britisk pas, og således er 'ikke EU-borger', omkring opholdstilladelse i Sverige, fordi han er kongeligt gift.

Ingen undtagelser

Nu har de svenske immigrationsmyndigheder ifølge Svensk Damtidning på eget initiativ meldt ud, at han, som alle andre i samme situation, skal igennem de gældende ansøgningsprocedurer.

- Der er ingen undtagelser for tredjelandsstatsborgere, der søger om opholdstilladelse på grund af deres tilknytning til kongehuset. Der gælder heller ikke forenklede procedurer, skriver myndighederne i et opslag på Facebook.

Kan stå på i ni måneder

Christopher O'Neill skal således som alle andre, ansøge om opholdstilladelse - og have ansøgningen godkendt - inden han registrere fast bopæl i Sverige.

Behandlingen af en ansøgning kan ifølge svensk lovgivning stå på i op til ni måneder.

Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill ses her ved deres bryllup den 8. juni 2013 i Stockholm.
Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill ses her ved deres bryllup den 8. juni 2013 i Stockholm. Anders Wiklund/The Royal Court of Sweden
Del din kommentar