Kate hædret af dronningen

Hertuginde Kate viste en fornem orden, som hun har fået af dronning Elizabeth, frem til gallamiddag, hvor Donald Trump deltog.

Offentliggjort Sidst opdateret

Hertuginde Kate er blevet hædret af dronning Elizabeth. På selv samme dag som hertuginden ottende bryllupsdag, fik hun i år Dame Grand Cross of the Royal Victoria Order.

Ordenen er en af de fineste af slags i det engelske kongehus, og under Donald Trumps besøg i Storbritannien viste hertuginde Kate den flotte orden frem.

Personligt uddelt

Dame Grand Cross of the Royal Victoria Order er den højstrangerende orden, der findes i Storbritannien. Men noget endnu mere særligt ved den, er at den uddeles personligt af dronning Elizabeth.

Dronningen gav ordenen til hertuginde Kate den 29. april i år, og baggrunden for hæderen var som tak for at hertugindens nære forhold til dronningen, skriver People.

Med til galla

Mandag var dronning Elizabeth vært ved en gallamiddag i anledningen af, at den amerikanske præsident Donald Trump besøger Storbritannien. Her kunne hertuginde Kate få lov til at vise den fine orden frem.

Ordenen er et malteserkors i et blåt, rødt og hvidt bånd. Den stammer fra 1896, hvor dronning Victoria anerkendte folk, der hjalp og repræsenterede hende.

Hertuginden er med ordenen kommet i fint selskab. Andre kongelige der har ordenen er prins Andrew, prins Edward og Camilla hertuginden af Cornwall.

Powered by Labrador CMS