Skip to main content

Kendisser vil have Abba og Prince på Roskilde

Legender, der genopstår fra de døde, og populære popstjerner står højt på kendissernes liste over dem, de gerne ser åbner næste års Roskilde Festival

Den sidste sang er sunget, fadøllene er drukket ud, og teltene er pakket ned.

Der er blevet kastet håndtegn til Tessa, headbanget til The Strokes og danset til Dua Lipa, som var blandt bookingerne på Roskilde Festival i år.

Men hvem skal stå på festivalens ikoniske Orange Scene næste år?

Det har vi spurgt en lang række af festivalens celebre gæster om her:

Tv-vært Anders Breinholt:

- Jeg drømmer faktisk om at se Coldplay igen, og så vil jeg gerne se Oasis, lyder det fra den 49-årige tv-vært.

- Jeg har ikke været her de gange, Oasis har spillet. Men det er måske lidt utopisk, at det nogensinde kommer til at ske, siger Anders Breinholt om det britiske brødrepar, som adskillige gange er røget i totterne på hinanden og - for nu - endegyldigt har boykottet deres ellers så populære britrock-band.

Der er døde, udenlandske kunstnere og danske nutidige på kendissernes ønskeseddel

Der er døde, udenlandske kunstnere og danske nutidige på kendissernes ønskeseddel

Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Bliver brødrene Gallagher gode venner igen, er der håb for, at Oasis får hele Roskilde Festival til at synge "Wonderwall". Men Anders Breinholt tror dog ikke på projektet. Derfor må Coldplay godt vende tilbage. Det er mere realistisk, siger han.
Bliver brødrene Gallagher gode venner igen, er der håb for, at Oasis får hele Roskilde Festival til at synge "Wonderwall". Men Anders Breinholt tror dog ikke på projektet. Derfor må Coldplay godt vende tilbage. Det er mere realistisk, siger han.Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kendiskok Umut Sakarya:

- Tessa. Hun er fantastisk. Hun ville jo flække Orange i stykker. Det ville hun, siger den selvudnævnte sovsekonge om Vestegns-rapperen, som i år lukkede Roskilde Festivals næststørste scene, Arena, ned med en nattekoncert.

Står det til sovsekongen Umut Sakarya, som har været på Roskilde med kæresten Johanne Havshøj, skal Tessa flyttes fra Arena til Orange Scene næste år.
Står det til sovsekongen Umut Sakarya, som har været på Roskilde med kæresten Johanne Havshøj, skal Tessa flyttes fra Arena til Orange Scene næste år.Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Instagrammer Anders Hemmingsen:

- Nik & Jay. Jeg er fra Værløse, og jeg synes, det er tarveligt, at de aldrig nogensinde har været her, siger Anders Hemmingsen og argumenterer videre:

- De har været med til Marie Keys koncert, men de har aldrig været her selv. Så det er på tide, at Roskilde skal have Nik & Jay på banen, lyder det fra ham.

Var der en dag tilbage på Roskilde Festival, måtte Nik & Jay gerne udfylde Orange Scene, hvis det står til Anders Hemmingsen.
Var der en dag tilbage på Roskilde Festival, måtte Nik & Jay gerne udfylde Orange Scene, hvis det står til Anders Hemmingsen.Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Tv-vært Ibi Støving:

- At se Prince en gang til ville være genialt. Det var sindssygt dengang, siger hun om den nu afdøde musikalske magiker.

- Hvis jeg må komme med et mere poppet bud, så måske Machine Gun Kelly. Det er sådan noget tyggegummipop fra USA. Men jeg tror, det ville være en fest, lyder det fra den 47-årige tv-vært.

Pop er godt, mener Ibi Støving, som gerne ser, at Roskilde Festival hyrer Machine Gun Kelly næste år.
Pop er godt, mener Ibi Støving, som gerne ser, at Roskilde Festival hyrer Machine Gun Kelly næste år.Claus Bech/Ritzau Scanpix

Podcastvært Mads Steffensen:

- Jeg siger altid Bruce Springsteen. Så har man da altid fire gode timer. Og han kommer jo til Danmark næste år i Parken, siger den populære podcastvært om sit oplagte forslag.

Model Cecilie Haugaard:

- Christopher, siger den 31-årige model, der privat er gift med den 30-årige popstjerne, som hun har datteren Noelle med.

- Jeg synes, det er fedt, at Roskilde både har techno, det hårde rock og i virkeligheden også popnavne, og Christopher er da et kæmpe popnavn og en fantastisk performer. Der vil ikke være en koncert, der vil være større for mig at se end det.

Cecilie Haugaard vil gerne se kæresten Christopher
Cecilie Haugaard vil gerne se kæresten ChristopherIda Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Musiker Aura:

- Det er et godt spørgsmål, siger den 37-årige sangerinde og grubler lidt, inden hun så siger:

- Jeg ville nok lave en genopstandelse af Michael Jackson, Prince, Little Richard og Whitney Houston - en blanding af alle de største stemmer, der nogensinde har eksisteret.

- Af nye artister vil jeg sige en kvinde. Gerne flere. Samarbejder på kryds og tværs kan noget. Det er noget, der ligger mit hjerte nært, for jeg er selv kvinde og har været i branchen i mange år.

Kigger man på statistikken, har flest mænd åbnet Orange Scene. Men den statistik må gerne ændres, mener Aura, som efterspørger flere kvinder på plakaten.
Kigger man på statistikken, har flest mænd åbnet Orange Scene. Men den statistik må gerne ændres, mener Aura, som efterspørger flere kvinder på plakaten.Claus Bech/Ritzau Scanpix

Instruktør: Tomas Villum Jensen

- Foo Fighters. Men det ville også være skønt med Abba. Det kunne være sjovt og fantastisk, og de ville rydde det hele, siger den 51-årige filminstruktør.

- Justin Bieber skal optræde på Smukfest. Han er ikke et oplagt Roskilde-navn, men han ville også være fed.

Del din kommentar