Skip to main content

Kendt håndboldpige: Det skal jeg lave nu

Line Jørgensen fra Team Esbjerg går ind i lokalpolitik

Line Jørgensen alias Myers vil nu i byrådet i Esbjerg. Foto: Poul Husted
Line Jørgensen alias Myers vil nu i byrådet i Esbjerg. Foto: Poul HustedNiels Husted

Line Myers, gennem mange år bedre kendt som håndboldspilleren Line Jørgensen, satser ved siden af karrieren i Team Esbjerg på at få politisk indflydelse i sin nye hjemby. 

Hun stiller op til kommunalvalget 16. november for Borgerlisten, der blev stiftet af den erfarne lokalpolitiker, Henrik Vallø, i 2017. 

Som 69-årig genopstiller han ikke.

Gift med amerikaner

Line kom til Esbjerg i sommeren 2018 og er i mellemtiden blevet gift med amerikanske Brandon Myers og er blevet mor til Harper. Og så er hun blevet esbjergenser med et familieliv i huset i bydelen Hjerting.

Nu er Line Myers klar til at kæmpe for sin by ikke kun på håndboldbanen. 

Skal være stolt

En samtale med Borgerlistens nye anfører, Maria Høj Pedersen, i juni vakte interessen, og siden er tanken om den sideløbende karriere modnet.

- Jeg har aldrig set mig selv i politik, men da Maria fortalte om Borgerlisten, lød det faktisk spændende. Brandon og jeg er vilde med Esbjerg, og jeg vil gerne gøre noget godt for byen ved at søge indflydelse i byrådet. Man skal være stolt af at være fra Esbjerg, siger Line Myers, 31 år.

Er en holdspiller

Hun har i det meste af sit liv været en del af et hold på håndboldbanen, og det tiltaler hende, at Borgerlistens kandidater ser sig selv som et team, hvor hver enkelt byder ind med viden og styrker inden for forskellige områder. 

- Borgerlisten er blevet kendt for at tage borgernes sager op og at ville gøre det bedste for Esbjerg. Når vi er faldet for byen, tror jeg, det skyldes folket og livet her, at vi har naturområder tæt på, et fantastisk hav og en hyggelig midtby. Alle disse kvaliteter kan udbygges yderligere, blandt andet ved at dyrke et uudnyttet potentiale i, at vi har så meget vand lige i nærheden. Vi holder som familie også meget af det historiske Ribe, hvor vi blev gift på det gamle rådhus i fjor, siger Line Myers.

Del din kommentar