Skip to main content

Kendt kunstner angriber TV2

Folkene bag “Herlufsholm Hemmeligheder” beskyldes for at betale de medvirkende. TV2-redaktør kalder anklagerne for injurierende og uvederhæftige

Kristian von Hornsleth går til angreb på TV2 efter dokumentar om Herlufsholm.
Kristian von Hornsleth går til angreb på TV2 efter dokumentar om Herlufsholm.Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Citathistorie 24syv.dk

TV2 har ikke betalt tidligere kostskoleelever for at medvirke i dokumentaren “Herlufsholms Hemmeligheder”.

Sådan siger redaktør for TV2 Fakta, Lasse Bjerre, til kulturprogrammet Babylon på 24syv.

Det sker i kølvandet af, at kunstner Kristian Von Hornsleth mandag udtalte i Babylon, at han havde ladet sig fortælle, at nogle af de medvirkende i dokumentaren havde fået 15.000 kroner for at fortælle deres historier om vold og krænkelser på kostskolen Herlufsholm.

Helt grundløst

“Det er helt grundløse og udokumenterede påstande. Og hvis jeg lige må have lov til at tage den et niveau højere, så synes jeg, at det er virkelig trist og ærgerligt, at der nu er nogen, der forsøger at afspore den debat, som er virkelig vigtig og nødvendig, og som jeg kan forstå, at skolens ledelse også er interesseret i at få,” siger Lasse Bjerre.

Massiv omtale

Tidligere på ugen udtalte TV2 til fagbladet Journalisten, at tæt på en million danskere har set dokumentaren “Herlufsholms Hemmeligheder”.

Dokumentaren har fået både regeringen og Kongehuset til at reagere kraftigt på den kultur, som bliver skildret i dokumentaren.

Blot få dage efter, at dokumentaren blev gjort tilgængelig, blev Herlufsholms rektor Mikkel Kjellberg desuden fyret af skolens bestyrelse.

Uvederhæftige beskyldninger

Det er det aarhusianske produktionsselskab Dokumentarkompagniet, som har produceret “Herlufsholms Hemmeligheder”.

Kristian Von Hornsleth, som selv har gået på Herlufsholm og i dag har en datter på skolen, stillede mandag i kulturprogrammet Babylon på 24syv spørgsmålstegn ved, hvorvidt Dokumentarkompagniets økonomiske situation har påvirket dokumentarens troværdighed.

“Det selskab, der har lavet filmen, er åbenbart ved at gå konkurs. De havde brug for en rigtig god basker i TV2,” lød det fra kunstneren.

Del din kommentar