Kendte danskere fejrer kvindernes kampdag

Kvindernes internationale kampdag markeres flere steder i landet. Det sker også blandt de kendte på Instagram.

Sangeren Thomas Buttenschøn støtter op om kvindernes internationale kampdag med et billede på det sociale medie Instragram. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Verden over går kvinder og mænd på gaderne for at kæmpe for ligestilling, når det onsdag er kvindernes internationale kampdag.

Flere steder i Danmark afholdes der begivenheder i dagens anledning, og også på de sociale medier markeres kampdagen med billeder og opdateringer.

Sangeren Thomas Buttenschøn har delt et billede på det sociale medie Instagram af sin søn Peter, der er i fuld gang med at lege med en dukke og en tilhørende sutteflaske.

– Verden over markeres, hvad der i vores kulturradikale andedam kan lyde som en floskel af format – kvindernes ret til at være mænd ligeværdige. Det er en sindssyg vigtig kamp, skriver han til billedet.

Sangeren, der er kendt for hits som “Smukkere end smuk” og “Fantastiske mandag”, fortæller, at han og hustruen gør, hvad de kan, for at deres børn vokser op med en holdning om, at mænd og kvinders ligestilling er en selvfølge.

– Som I kan se på billedet, må Peter naturligvis gerne lege med den lyserøde dukke. Ligestilling går begge veje. God kampdag, skriver Thomas Buttenschøn til billedet af sin yngste søn.

Skuespillerinde: -God kampdag

Også “Forbrydelsen”-skuespillerinden Julie Ølgaard har delt et billede i dagens anledning under hashtagget “stærkere sammen”.

– God kampdag, skriver skuespillerinden til billedet, hvor hun sidder i en sofa sammen med en veninde.

“Arvingen”-stjernen Carsten Bjørnlund har også delt et billede på sin Instagram-profil, der viser den engelske ordbogs definition på lighed.

– Lad os fortsætte med at kæmpe, skriver han til billedet.

Stadig meget at kæmpe for

Også den danske radio- og tv-vært Esben Bjerre, der blev kendt som en del af radioprogrammet “Monte Carlo”, mener, at der fortsat er meget at kæmpe for.

Det oplevede han selv på nærmeste hold, da han sidste år var vært på dokumentarprogrammet “Ung, nøgen og udstillet”. Her mødte han en række piger, der havde oplevet af få delt deres private billeder mod deres vilje.

– Den ligegyldighed mange af de drenge, vi konfronterede, mødte op med, var for mig et bevis på, at der stadig er grundlæggende forskelle i den måde, vi ser hinanden på. Om man er pige eller dreng, skriver Esben Bjerre til et billede på Instagram.

Kvindernes internationale kampdag markeres hvert år den 8. marts.

Se billederne her:



God kampdag 👊🏻 #strongertogether #fundamentalrights #women #favorite #jewlerychick @stineajewelry

A post shared by Julie Rosenstand Ølgaard (@julie.r.olgaard) on Mar 8, 2017 at 12:43am PST


Let's keep fighting. #internationalwomensday #keeponrockingforafreeworld #ithinkeverybodyshouldlikeeverybody

A post shared by Carsten Bjørnlund (@aka_the_duke) on Mar 7, 2017 at 11:32pm PST


/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS