Skip to main content

Kirsten Birgit genopstår

Fra februar 2022 revser Kirsten Birgit og Rasmus Bruun igen magthaverne med samfundskritisk satire i duoens nye show, "Den Korte. Live on Stage 2022"

Komikerduoen bag "Den Korte Radioavis" består af Rasmus Bruun og Frederik Cilius, som spiller henholdsvis en udgave af sig selv og den fiktive seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. De vandt titlen Årets Komiker til Zulu Comedy Galla i 2017.
Komikerduoen bag "Den Korte Radioavis" består af Rasmus Bruun og Frederik Cilius, som spiller henholdsvis en udgave af sig selv og den fiktive seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. De vandt titlen Årets Komiker til Zulu Comedy Galla i 2017.Klaus Vedfeldt / PR/Free

Næste år kaster den dynamiske duo Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun igen et satirisk blik på den politiske dagsorden, når de rejser land og rige rundt med deres nye show, "Den Korte. Live on Stage 2022".

Det velkendte univers, der i sin tid opstod på det nu hedengangne Radio24syv, genopstår nemlig som scenisk satireshow fra den 25. februar 2022.

Det afslører komikerduoen bag "Den Korte Radioavis", Rasmus Bruun og Frederik Cilius, som spiller henholdsvis en udgave af sig selv og den fiktive seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm.

- Dylan havde også sin elektriske og kristne periode. Men han vendte tilbage til den folkemusik, som havde gjort ham til Dylan, siger Rasmus Bruun i en pressemeddelelse, inden han bliver suppleret af Frederik Cilius:

- Man kan godt sige, at vi er gået i gang med at stemme den akustiske guitar og har taget mundharmonika-stativet om halsen, lyder det fra manden bag Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm-karakteren.

Vil ændre sig

I det nye show, "Den Korte. Live on Stage 2022", er det især den ætsende aktuelle politiske satire, der er på programmet, og showet vil hver dag ændre sig i takt med nyhedsstrømmen.

De vender altså tilbage til samme stil som i den oprindelige udgave af "Den Korte Radioavis", når det nye show får premiere.

Rasmus Bruun og Frederik Cilius har også tidligere brugt deres populære karakterer på de skrå brædder.

I 2018 præsenterede de "Det Skide Show", og sidste år optrådte de med forestillingen "Sommeren på Birgitø".

"Den Korte. Live on Stage 2022" har premiere på Bremen Teater i København den 25. februar og kommer efterfølgende forbi Odense, Aarhus og Aalborg.

Del din kommentar