Konge fik helt særlig oplevelse

Fik helt særlig oplevelse.

Offentliggjort Sidst opdateret

Kong Willem-Alexander af Holland besøgte forleden flybasen Volken, der huser F-16 jagerfly. Majestætens formål med besøget var at få viden om indsættelse af hollandske fly i verdens brændpunkter. Det skriver Royal Central.

Men dagen bød også på en anden og helt ekstraordinær oplevelse for kongen. Det vender vi tilbage til.

Artiklen fortsætter under videoen

Volkel-flybasen er en af ​​ialt to såkaldte ‘Main Operating Bases’ i det hollandske luftvåben. Basens vigtigste opgave er at yde luftstøtte og forsvare luftrummet.

Indtil for et par år siden bevogtede Holland kun sit eget luftrum, men siden 2016 deles landet med Belgien og Luxembourg om at forsvare hinandens luftrum. To F-16 jagere står konstant standby i tilfælde af en øjeblikkelig trussel.

Under besøget deltog kong Willem-Alexander, der selv er certificeret luftfartspilot og regelmæssigt flyver for KLM, også i en aktiv træningsmission fra bagsædet ombord på et jagerfly.

Forinden blev han orienteret om missionen og efterfølgende deltog han i debriefingen med alle øvrige involverede piloter.

Volken flybasen forbereder sig i øjeblikket på at tage imod ​​F-35 jagere, som ankommer til basen i 2022. Som det også er tilfældet for Danamark er det i Holland planen at udfase F-16 jagerne og erstatte dem med nye F-35 fly.

Holland har allerede taget imod de første eksemplarer, der er stationeret på Leeuwarden-flybasen, som kong Willem-Alexander besøgte den 6. november 2019.

Powered by Labrador CMS