Konge udveksler gaver med dronning Margrethe
Foran venter det belgiske kongepar to dage med et tætpakket program i Danmark.
Det belgiske kongepar er tirsdag ankommet til Danmark på et to dage langt statsbesøg sammen med et følge på syv ministre og en lang række virksomheder.
Med rød løber og den kongelige livgarde på plads trådte kong Philippe og dronning Mathilde ud på den røde løber ved Vilhelm Lauritzens Terminal i Københavns Lufthavn til tonerne af de to landes nationalmelodier.
Klar stod både dronning Margrethe og hendes to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, med hver deres hustru, kronprinsesse Mary og prinsesse Marie.
Foran det belgiske kongepar venter to dage med et tætpakket program.
Båndet mellem Belgien og Danmark skal styrkes
Besøget har til formål at styrke båndet mellem Belgien og Danmark, og fokus vil blandt andet være på bæredygtig udvikling, vedvarende energi, sundhed og transportlogistik.
Men først skal kongeparret bydes velkommen på Amalienborg Slot, hvor de også tager deres afsked torsdag morgen.
I to åbne kareter er de blevet eskorteret til hjertet af København af Gardehusarregimentets hesteskadron.
Her ventede både det traditionsrige familiefoto, hvor de royale familier stillede op til at få taget officielle billeder, og udveksling af gaver mellem monarkerne.
Det er ifølge Politikens navneredaktør, Peter Thygesen, ofte dronning Margrethe, der selv finder på gaverne. Den danske regent har tidligere givet sine egne malerier, tilføjer redaktøren i TV2 News.
Hele seancen fandt sted i Christian VII’s palæ.
Mødte Lars Løkke og Pia Kjærsgaard
Efterfølgende skulle kongeparret både hilse på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Pia Kjærsgaard (DF), der er Folketingets formand, inden den tirsdag aften står på stor gallataffel på Christiansborg.
Onsdag skal kongeparret på en række erhvervsbesøg sammen med kronprinsparret, inden et arrangement på Den Sorte Diamant om aftenen.
Det er kong Philippe og dronning Mathilde, der er værter for arrangementet og en efterfølgende middag.
Torsdag afslutter kongeparret statsbesøget med at signere ruder med en diamant.
Det er en 175 år gammel tradition i det danske kongehus, Winston Churchill er blandt de statsoverhoveder, der tidligere har skrevet sit navn.
Se billederne fra tirsdagens statsbesøg øverst i artiklen…
/ritzau/