Skip to main content

Kongehuset dropper Herlufsholm

Frederik og Mary har fået nok - men det har været en svær proces

Prins Christian stopper på Herlufsholm og prinsesse Isabella begynder ikke i 9. klasse på skolen efter omfattende kritik, fremgår det af Kongehusets hjemmeside.

'Spørgsmålet om vores søn Christians og vores datter Isabellas skolevalg har fyldt meget for os, og den ulykkelige sag har bragt mange og stærke holdninger i spil i offentligheden,' hedder det i oplaget.

Vi har grundlaget nu

Videre står der:

'Det er helt forståeligt, når det handler om børn og unges trivsel. Samtidig har det været vigtigt for os at stå ved vores grundtanke om, at store beslutninger skal træffes på et oplyst grundlag. Det grundlag har vi nu.'

Har været svært

- Det har været en svær proces for os som familie. Men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som kronprinspar har vi valgt, at prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien, fremgår det af udtalelsen.

Alle bånd til skandaleskolen Herlufsholm er kappet.

Alle bånd til skandaleskolen Herlufsholm er kappet.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Kronprinsparret vil i løbet af sommeren sammen med parrets børn "tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg".

Trak sig

Lørdag måtte hele bestyrelsen for Herlufsholm trække sig efter en sønderlemmende kritik fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK).

Der er næppe nogen tvivl om, at det netop er denne kritik, som har slået hovedet på sømmet for kronprinsparret.

Del din kommentar