Kronprins Frederik om Sverige: -Vi har noget særligt

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary drog mandag til Sverige, hvor de blev taget imod af den svenske kronprinsesse.

Offentliggjort Sidst opdateret

Mandag tog kronprins Frederik og kronprinsesse Mary hul på en ny royal rejse, men det var ikke langt, parret skulle rejse denne gang.

Parret er nemlig draget mod Sverige, hvor de skal stå i spidsen for et erhvervsfremstød i Stockholm mandag og tirsdag, som flere end 60 danske virksomheder deltager i.

Det royale par blev budt velkommen af den svenske kronprinsesse, Victoria, og prins Daniel, der skal følge dem rundt i løbet af turen i det svenske.

På det sociale medie Instagram har det danske kongehus delt et billede af kronprinsparret, der står ved vandet og smiler sammen med de royale svenske kolleger.

De to populære par står ved Münchenbryggeriet i Stockholm, som de sammen besøgte tidligere på dagen i forbindelse med et af erhvervsfremstødets seminarier.

Kronprinsen på talerstolen

Her stillede kronprins Frederik sig op på talerstolen foran det svenske kronprinspar og andre nysgerrige deltagere, og her satte han ord på, hvad nabolandet betyder for ham og kronprinsessen.

Det skriver Svensk Damtidning.

– Vi har nære slægtninge her i Stockholm, og vi kommer her ofte og gerne. Vi ønsker at signalere, at Danmark og Sverige har noget helt særligt sammen, sagde han blandt andet i talen ifølge avisen.

Senere på dagen skal de fire royale besøge en designlounge og en arkitektudstilling, mens mændene og kvinderne deler sig op senere på dagen.

Her skal kronprins Frederik og prins Daniel besøge kontorhuset Norrsken House, mens kronprinsesserne skal besøge danske Ole Lynggaard Copenhagens butik i den svenske hovedstad.

Mandag aften er det så det danske kronprinspars tur til at være værter, når de afholder en reception på kongeskibet Dannebrog, der ligger til kaj ved Skeppsholmen i Stockholm.

Du kan se billeder fra dagens besøg i galleriet øverst i artiklen…

Se kronprins Frederiks tale på Münchenbryggeriet i Stockholm:

Se billedet her:




/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS