Skip to main content

Kvinde: Jeg synker ned i sumpen

Drømmepsykologen hjælper Inge med gode råd efter at have læst hendes drøm om at føle sig låst fast

Psykolog Gert Barslund / Drømme-psykologen
Psykolog Gert Barslund / Drømme-psykologenClaus Jessen/ Newsbreak.dk


Kære Drømmepsykolog

Jeg havde i nat en drøm med to forskellige ting der skete, lidt ligesom to kapitler i en bog.

I det ene kapitel går jeg rundt i en skov, hvor der er lidt halvmørkt. Jeg opdager, at der er sumpet under mig, og at jeg faktisk ikke kan gå ret hurtigt, fordi jeg går rundt i en sump. Jeg føler den trækker mig ned. Jo mere jeg går, desto mere synker jeg ned.

I det andet kapitel er jeg inde i et mørkt rum - i en kælder af en slags. Der er ret koldt, og jeg fryser. Der er ingen vinduer, og jeg kan ikke finde nogen dør. Jeg kravler rundt og leder efter en udgang, men jeg finder den ikke. Jeg kan høre nogen lyde udefra, og der er vist nok en der kalder på mig.

Venlig hilsen

Inge, 53 år

Kære fastlåste

Jeg håber, at det er Ok, jeg kalder dig fastlåst. Din drøm kunne i hvert tilfælde tyde på, at du er fastlåst omkring noget lige nu i dit liv.

Og det er så her, at jeg tillader mig at kalde dig fastlåst. Lige nu. Når man bevæger sig, men ikke kommer frem i en drøm, eller er spærret inde, er der som regel noget i ens liv, der har låst sig omkring en. 

Det kan for eksempel være et arbejde, et forhold, en familiesituation. En svær sammenhæng man sandsynligvis uden held over tid har prøvet at finde en løsning på. Måske en konflikt.

Følelsen af, at du går og går - uden at komme nogen vegne - peger på, at du har prøvet og prøvet at gøre noget ved tingene, men at der ikke sker en positiv forandring.

Kulden, du drømmer, tyder på, at det er hårdt for dig, og mørket kan ofte være en form for modløshed/tristhed - at lyset (det positive) føles slukket for en tid.

Men husk, at der altid er en mulighed for forandring. Noget du kan ændre. Hvad er det mon, der kalder på dig udenfor kælderen? Lytter du til din egen indre stemme for tiden - til dine egne behov og det du helt personligt har lyst til? 

Drømmen kunne tyde på at der er en del af dig, der vil have dig et bedre sted hen - som kalder på dig.

Jeg vil foreslå, at du overvejer, hvad du kan gøre helt anderledes end du plejer. Noget som du går og drømmer om i dagligdagen, men som du ikke giver plads til. 

Jeg tror, at der er noget,  du skal give slip på . Noget som du plejer at gøre, men som ikke gør dig glad nok. Og at du (din indre stemme) inderst inde godt ved, at der skal ændres kurs.

Tør du give slip på noget? Tør du ændre kurs? Så du kan komme op af både mudder og kælder.

Det håber jeg og jeg hepper på dig.

Kh

Drømmepsykologen

Del din kommentar